Patiënt in wachtruimte

VieCuri start samenwerking met UniK

Datum: 7 december 2020 |  Vrijwilligers

VieCuri sluit een samenwerkingsovereenkomst met UniK, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt en waarvoor meedoen en werken niet zomaar vanzelfsprekend is. Ieder dag zorgen gemiddeld vijf klanten van UniK als vrijwilligers ervoor dat het buitenterrein van VieCuri wordt schoongehouden.

 

“Het is ontstaan in tijden van corona toen UniK zich meldde of ze iets konden betekenen voor ons. Intussen is dit contact uitgegroeid tot iets heel waardevols én blijvends. De afgelopen periode hebben we gezien dat de samenwerking een echte win-winsituatie is”, vertelt IJsbrand Schouten, Raad van Bestuur VieCuri. “We bieden de vrijwilligers van Unik structuur, zelfstandigheid, zelfvertrouwen en geven ze verantwoordelijkheid. Ze voelen zich hier thuis en zijn altijd vriendelijk. De saamhorigheid tussen VieCuri en de vrijwilligers van Unik groeit, dat is mooi om te zien.”

Erbij horen

Janneke de Schutter van UniK vult aan: “Wij geloven in een wereld waarin iedereen meedoet en meehelpt. Ook als iemand een lichamelijke, verstandelijke of gedragsmatige beperking heeft. Samen kijken we welke ondersteuning het beste past. Juist in tijden van corona is het van belang dat onze klanten mee blijven doen, dagstructuur en sociale contacten behouden. Veel dagbestedingsmogelijkheden zijn dicht maar juist deze samenwerking leidt tot mooie kansen. Onze klanten en medewerkers voelen zich écht erbij horen. Het is een samenwerking die verschil maakt.”

Contract

Op maandag 7 december tekenden UniK en VieCuri een contract om de samenwerking definitief te bekrachtigen. IJsbrand Schouten: “De vrijwilligers van UniK zijn voor ons heel waardevol. Ze hebben dezelfde status als onze andere vrijwilligers. We zorgen voor faciliteiten zoals kleding, materiaal, trainingen etc. We zijn gestart met mensen inzetten op het schoonhouden van ons buitenterrein in Venlo. Ook is er één vrijwilliger die helpt in de keuken. Verdere samenwerkingen in de toekomst sluit ik niet uit.”

 

Op deze foto ziet u Janneke de Schutter (Directeur-Bestuurder UniK) en IJsbrand Schouten (Raad van Bestuur VieCuri).

 

Op deze foto ziet u Janneke de Schutter (Directeur-Bestuurder UniK) en IJsbrand Schouten (Raad van Bestuur VieCuri).

Op deze foto ziet u vrijwilligers van UniK die het buitenterrein van VieCuri schoonhouden.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken