Patiënt in wachtruimte

Sense4Baby helpt zwangeren tijdens coronacrisis

Datum: 14 april 2020 |  Geboortecentrum, zorg, kwaliteit

Zwanger zijn met complicaties heeft veel impact op het leven van een aanstaande moeder. In deze tijd waarin het coronavirus heerst, is de impact mogelijk nog groter. Het Geboortecentrum biedt nu een oplossing: met behulp van Sense4Baby is zij in staat om zwangere vrouwen met een medisch risico op afstand te monitoren.

 

Sense4Baby is een mobiele uitvoering van een CTG-monitor. Hiermee kunnen zwangere vrouwen thuis zelf een hartfilmpje van de baby maken. De data wordt naar een beveiligd online portaal  gestuurd. De behandelend gynaecoloog kan de data real-time of op een later moment bekijken.

 

Sense4Baby is niet nieuw. Het wordt in Nederland al ruim zes jaar door 20 ziekenhuizen en 80 verloskundige praktijken ingezet. Dagelijks worden rond de 100 patiënten op afstand gemonitord met dit systeem. Om zoveel mogelijk zwangere vrouwen met complicaties tijdens de zwangerschap te helpen, stelt de leverancier van dit systeem, ICT Healthcare (een onderdeel van ICT Group), Sense4Baby gedurende de coronacrisis kosteloos ter beschikking. Het Geboortecentrum biedt met deze monitoring op afstand wél de expertise van de medisch specialist, zonder dat de zwangere vrouw daarbij de hinder hoeft te ondervinden van het reizen naar het ziekenhuis of zelfs een mogelijke ziekenhuisopname.

 

Het is voor het eerst dat het Geboortecentrum met een dergelijk systeem werkt. Een aantal gynaecologen van het Geboortecentrum is inmiddels opgeleid om met Sense4Baby te werken en de eerste patiënten maken met grote tevredenheid gebruik van het systeem.

 

Zie voor meer informatie ook deze animatievideo: https://www.youtube.com/watch?v=3sUKbm9AKiw&t=2s

De gynaecoloog monitort op afstand de gezondheid van de baby.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer