Patiënt in wachtruimte

Sense4Baby helpt zwangeren tijdens coronacrisis

Datum: 14 april 2020 |  Geboortecentrum, zorg, kwaliteit

Zwanger zijn met complicaties heeft veel impact op het leven van een aanstaande moeder. In deze tijd waarin het coronavirus heerst, is de impact mogelijk nog groter. Het Geboortecentrum biedt nu een oplossing: met behulp van Sense4Baby is zij in staat om zwangere vrouwen met een medisch risico op afstand te monitoren.

 

Sense4Baby is een mobiele uitvoering van een CTG-monitor. Hiermee kunnen zwangere vrouwen thuis zelf een hartfilmpje van de baby maken. De data wordt naar een beveiligd online portaal  gestuurd. De behandelend gynaecoloog kan de data real-time of op een later moment bekijken.

 

Sense4Baby is niet nieuw. Het wordt in Nederland al ruim zes jaar door 20 ziekenhuizen en 80 verloskundige praktijken ingezet. Dagelijks worden rond de 100 patiënten op afstand gemonitord met dit systeem. Om zoveel mogelijk zwangere vrouwen met complicaties tijdens de zwangerschap te helpen, stelt de leverancier van dit systeem, ICT Healthcare (een onderdeel van ICT Group), Sense4Baby gedurende de coronacrisis kosteloos ter beschikking. Het Geboortecentrum biedt met deze monitoring op afstand wél de expertise van de medisch specialist, zonder dat de zwangere vrouw daarbij de hinder hoeft te ondervinden van het reizen naar het ziekenhuis of zelfs een mogelijke ziekenhuisopname.

 

Het is voor het eerst dat het Geboortecentrum met een dergelijk systeem werkt. Een aantal gynaecologen van het Geboortecentrum is inmiddels opgeleid om met Sense4Baby te werken en de eerste patiënten maken met grote tevredenheid gebruik van het systeem.

 

Zie voor meer informatie ook deze animatievideo: https://www.youtube.com/watch?v=3sUKbm9AKiw&t=2s

De gynaecoloog monitort op afstand de gezondheid van de baby.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken