Patiënt in wachtruimte

Interview: "Waarom niet alle verpleegkundigen een plek aan de bestuurstafel willen"

Datum: 28 oktober 2019 |  zorg, kwaliteit, werken & leren

Verpleegkundigen zouden meer bestuursfuncties moeten vervullen binnen zorginstellingen. Dat is de breed gedeelde opvatting binnen het zorglandschap. Ook de politiek buigt zich over de kwestie. Zo lieten VVD en GroenLinks onlangs weten dat ze een chief nursing officer (CNO) in bestuursraden van zorginstellingen willen.

 

Volgens Nastasja Cornelissen, opgeleid als verpleegkundige en inmiddels CNO & clustermanager zorg bij VieCuri, gaat het echter niet om de machtspositie van de CNO: “Het gaat om het grote doel dat we de kwaliteit van zorg en het solidariteitsprincipe van de zorg overeind houden. Daarom ben ik blij met de recent opgelaaide aandacht voor de stem van verpleegkundigen.”


Lees hier het hele artikel met Nastasja Cornelissen dat onlangs verscheen in Zorgvisie.

Een foto van Nastasja Cornelissen.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken