Patiënt in wachtruimte

Ankie van Rossum in Skipr: “Verpleegkundigen voelen zich miskend. Gepiepeld.”

Datum: 25 oktober 2019

Deze week verscheen er een interview met Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur, in het landelijke vakblad Skipr. Ze heeft het o.a. over de wet Big2, verkeerde beddenproblematiek, de cao-acties, de voorgenomen fusie met Laurentius en het solidariteitsbeginsel in de zorg. Interessant leesvoer dus!

 

Lees het hele interview met Ankie van Rossum met Skipr

 

Fragment van het interview

Ankie van Rossum ontwikkelde zich van verpleegkundige tot een enthousiasmerende zorgbestuurder. Van Rossum heeft moeite met de uitvoering van de voorgestelde functiedifferentiatie voor verplegenden en verzorgenden. Ze weet waar ze het over heeft: “Verpleegkundigen voelen zich miskend. Gepiepeld. Gedegradeerd. Dat is invoelbaar, als ik zie wat de discussie doet met mensen die ooit inservice zijn opgeleid. Dit vak leer je vooral in de praktijk, want er komen veel extra kwaliteiten bij die je in de schoolbanken niet leert. Iemand met een hbo-v opleiding brengt weer andere kwaliteiten mee. Het is geen oplossing om te denken in termen van meer of minder. Laat beide types vooral naast elkaar bestaan. Want ze voegen allebei waarde toe voor de patiënt.”

 

In de hal van het ziekenhuis hangen grote spandoeken van protesterende verpleegkundigen die een salarisverhoging van vijf procent willen. Ook dat begrijpt Van Rossum:“Als je kijkt naar wat er in andere sectoren is afgesproken, dan is het niet onlogisch dat verpleegkundigen en de bonden met deze eis komen. Dit is het moment. Want het kan niet zo zijn dat de verpleegkundigen weer de sluitpost vormen.”

 

Lees het hele interview met Ankie van Rossum met Skipr

 

Foto van interview met Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur van VieCuri

Foto van interview met Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur van VieCuri
Scroll voor meer informatie