Patiënt in wachtruimte

Ingebruikname nieuwe MRI en CT scan VieCuri Venray

Datum: 25 oktober 2019

VieCuri Venray neemt een nieuwe MRI en CT scanner in gebruik voorzien van de nieuwste technologieën. Daarmee kan met nóg meer precisie de juiste diagnose worden gesteld. Met name bij complexe ziektebeelden krijgt de patiënt hierdoor sneller de gewenste zekerheid.

De afgelopen twee maanden zijn de oude apparaten verwijderd, de nieuwe scanners geplaatst en ingeregeld.

 

Toenemende vraag naar scans

Een ondefinieerbare pijn of vage klachten. Het is niet altijd mogelijk om aan de buitenkant van ons lichaam te zien wat er mankeert. Toch willen we weten waar de pijn vandaan komt of wat de klachten veroorzaakt. Gelukkig helpt de techniek ons. Radioloog Frans van der Zande: “We zien een toenemende vraag om CT en MRI scans te maken. Medische beeldvorming wordt steeds belangrijker en ook eerder in het diagnose proces toegepast. Het is objectief en reproduceerbaar. En gezien de vergrijzing zal het aantal aanvragen alleen maar meer worden. De nieuwe apparaten hebben een veel betere beeldkwaliteit dan de oude, werken sneller, laten meer details zien, hebben een patiëntvriendelijk design en zijn technisch beter. Kortom, we zijn erg blij met deze investering in Venray.”

 

Bezoek van Venrayse wethouders

De wethouders Jan Loonen en Anne Thielen waren 25 oktober op bezoek bij VieCuri Venray. Ze kregen uitleg over de nieuwe CT en MRI scanner. Verder sprak men met de Raad van Bestuur van VieCuri over het haalbaarheidsonderzoek naar locatie de Wieën als mogelijke nieuwbouwlocatie. VieCuri en de gemeente Venray toetsen of nieuwbouw op deze voorkeurslocatie mogelijk is en brengen kansen en belemmeringen in beeld. Binnen enkele maanden worden de uitkomsten van het onderzoek verwacht.

 

Op deze foto zie je de nieuwe CT scan.

 

V.l.n.r.: Jan Loonen (wethouder Gemeente Venray), Ad van de Laar (Clustermanager Facilitair Bedrijf), Anne Thielen (wethouder Gemeente Venray), IJsbrand Schouten (Lid Raad van Bestuur) en Frans van der Zande (Radioloog/Medisch leider). 

 

Op de foto zie je de nieuwe CT-scan in VieCuri Venray.
Scroll voor meer informatie