Patiënt in wachtruimte

Verpleegkundigen in het zonnetje: verrassingsbezoek vakbond NU’91 en diverse interviews

Datum: 13 mei 2019 |  zorg, Geboortecentrum

Gisteren was het de Dag van de Verpleging. Op 12 mei is het de geboortedag van Florence Nightingale, de grondlegger van de moderne geneeskunde. Ieder jaar worden op deze dag de verpleegkundigen in het zonnetje gezet. Bij VieCuri laten we deze dag natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. En omdat verpleegkundigen niet zonder alle andere medewerkers bij VieCuri kunnen, vieren we de Dag van de Verpleging samen. Want alle medewerkers verdienen een groot dankjewel voor hun inzet, motivatie en toewijding aan onze patiëntenzorg. En dat wordt vandaag (maandag 13 mei) samen gevierd met een lekker stukje vlaai.

 

VieCuri verpleegkundigen Lizette en Frans Hoeben in magazine FLOOR

Verder was er een symposium speciaal voor onze verpleegkundigen. De landelijke vakbondsbeweging NU’91 bracht daar vanmiddag een verrassingsbezoek. NU’91 behartigt de belangen van verpleegkundigen. 

 

Nu ’91 had voor alle aanwezige verpleegkundigen magazine FLOOR als cadeautje meegebracht. Dit magazine staat bol van verhalen voor, door en over verpleegkundigen. Waaronder het mooie verhaal van koppel Lizette en Frans Hoeben die beiden werken bij VieCuri in Venlo, wonen in Grubbenvorst en al 25 jaar een gelukkig stel zijn. Lizette werkt op de afdeling Kindergeneeskunde en Frans op neonatologie. Lees hier het mooie verhaal van Lizette en Frans.

 

Lizette en Frans Hoeben te gast bij L1 tv

Gisteren waren Lizette en Frans Hoeben al te zien bij L1. Daar vertelden ze over het mooie werk dat ze hebben, hoe lastig het soms is, maar vooral ook over de positieve energie die ze van hun baan krijgen.

Het interview met verpleegkundigen Frans en Lizette kun je hier terugkijken. 

zorgverleners SEH eten taart
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer