Patiënt in wachtruimte

De BuitensteBinnenTuin bij VieCuri krijgt vorm...

Datum: 2 mei 2019 |  tuin

Er wordt met man en macht gewerkt aan de BuitensteBinnenTuin bij het Oncologiecentrum van VieCuri. 

 

Wie een afspraak heeft in het Oncologiecentrum is logischerwijs gespannen. Vaak krijgen patiënten een uitslag te horen: is de uitslag goed of is er sprake van kanker? Chirurg-oncoloog Paul Nijhuis bedacht het concept Human Sense Modulation en de BuitensteBinnenTuin om spanning rondom een afspraak te verminderen. "Onderzoeken laten zien, dat de natuur stressverlagend werkt. De tuin en serre worden een verlengstuk van onze wachtruimte. Patiënten met kanker kunnen er hun zinnen verzetten. Als beoogd resultaat kunnen ze het gesprek met de arts beter volgen en staan ze meer open voor de zorg die ze ontvangen.”

 

Kunst om te beleven

VieCuri gaat ook kunst inzetten om patiënten beter voor te bereiden op hun gesprek met de specialist. Deze creatieve bijdrage is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Museum van Bommel van Dam. Kunstenaarscollectief Circus Engelbregt is gevraagd voor de conceptontwikkeling en uitvoering. Martijn Engelbregt: 

"Met de BuitensteBinnenTuin nodigen we patiënten uit om naar buiten te gaan, om met hulp van de natuur aandacht te hebben voor de binnenwereld. Juist in moeilijke tijden is ruimte voor bezinning, overdenking, samen zijn en verwondering van levensbelang."

 

Sponsoring

Het benodigde geld voor het totale project is grotendeels bijeen gebracht met sponsoring en fondsenwerving. Partners in de bouwwereld, Roparun, VieAmi, Center Parcs, Walk for the Roses, de gemeente Venlo, Mondriaan Fonds en individuele donateurs helpen VieCuri om deze droom te verwezenlijken.

 

Een afbeelding van het storten van goudkleuring beton in de belevingstuin in VieCuri
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer