Patiënt in wachtruimte

Nieuwe MRI en CT scan voor VieCuri Venray

Datum: 25 maart 2019

VieCuri Venray krijgt dit jaar een nieuwe MRI en CT scan voorzien van de nieuwste technologieën. Daarmee kan met nóg meer precisie de juiste diagnose worden gesteld. Met name bij complexe ziektebeelden krijgt de patiënt hierdoor sneller de gewenste zekerheid.

 

Een ondefinieerbare pijn of vage klachten. Het is niet altijd mogelijk om aan de buitenkant van ons lichaam te zien wat er mankeert. Toch willen we weten waar de pijn vandaan komt of wat de klachten veroorzaakt. Gelukkig helpt de techniek ons. Radioloog Frans van der Zande: “We zien een toenemende vraag om CT en MRI scans te maken. Medische beeldvorming wordt steeds belangrijker en ook eerder in het diagnose proces toegepast. Het is objectief en reproduceerbaar. En gezien de vergrijzing zal het aantal aanvragen alleen maar meer worden. De nieuwe apparaten hebben een veel betere beeldkwaliteit dan de oude, werken sneller, laten meer details zien, hebben een patiëntvriendelijk design en zijn technisch beter. Kortom, we zijn erg blij met deze investering in Venray.”

 

CT of MRI
Een MRI-scan geeft een nauwkeurig beeld van botten, gewrichten en omliggend weefsel zoals spieren, pezen en kraakbeen. Het is een scantechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van magnetische en radiogolven. Tijdens het onderzoek lig je in een smalle tunnel.

 

Bij een CT-scan worden met röntgenstraling dwarsdoorsneden van het lichaam gemaakt. De computer voegt de plaatjes samen tot een geheel. De beweegbare tafel waarop je ligt schuift in één vloeiende beweging door de boog waarin de scanner zich bevindt. Dit gebeurt net zo lang totdat het hele te onderzoeken lichaamsdeel in beeld is gebracht. Om bepaalde afwijkingen beter in beeld te kunnen brengen wordt er soms een contrastmiddel gebruikt.

Foto MRI Venlo VieCuri
Scroll voor meer informatie