Patiënt in wachtruimte

Geslaagd Congrestival 2019 over Regionale digitale zorg!

Datum: 22 maart 2019

Afgelopen week vond het Congrestival 2019 plaats bij VieCuri in Venlo. Dit jaar was het thema “Regionale digitale zorg”. We hebben vele bezoekers mogen verwelkomen. Een korte terugblik op een geslaagde dag.

 

Bij de Innovatiemarkt toonden 16 bedrijven digitale toepassingen voor de zorg. Van videobellen en apps tot slimme pleisters die vitale gegevens meten en platformen die data-uitwisseling eenvoudiger maken. Naast de Innovatiemarkt waren er ’s middags verschillende interessante presentaties. Organisaties lieten zien hoe zij digitale zorg al inzetten en vertelden welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van digitalisering van (regionale) zorg.

 

In de avond nam trendwatcher Adjiedj Bakas het publiek mee in zijn beeld over de toekomst van de zorg: “Technologie is de komende jaren niet meer weg te denken uit de zorg en alles wat daarbij komt kijken. Het is nú tijd om dit te omarmen.” Professor André Dekker ging vervolgens in op hoe kunstmatige intelligentie tot betere zorg kan leiden: “Het gebruik van data neemt sterk toe en zal de zorgverleners helpen en zelfs soms vervangen in het zorgproces.”

 

Enkele foto’s van het Congrestival 2019:

Innovatiemarkt tijdens Congrestival 2019

 

Hololens uitproberen bij de Innovatiemarkt tijdens Congrestival 2019

 

Adiejdj Bakas tijdens Congrestival 2019

 

André Dekker tijdens Congrestival 2019

 

Hololens proberen tijdens het Congrestival 2019
Scroll voor meer informatie