Patiënt in wachtruimte

Roparunteams uitgezwaaid vanuit VieCuri

Datum: 7 juni 2019 |  tuin

Drie Roparunteams uit de gemeente Venlo zijn vandaag vanuit VieCuri Medisch Centrum uitgezwaaid en vertrokken. De 76 Roparunners zijn in het bijzijn van hun familie en vrienden toegesproken en aangemoedigd door onder andere wethouder Ad Roest van Gemeente Venlo. Morgen start hun hardlooptocht vanuit Hamburg en Parijs, die Tweede Pinksterdag feestelijk eindigt in Rotterdam.

 

Acties voor zorg voor mensen met kanker

Team Arcen, Team Knooppunt Running for Life en Roparunteam Samen Voor Palliatief bestaan samen uit 76 leden. Zij zullen samen met 320 andere teams vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam rennen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de zorg voor mensen met kanker. Deelnemer Jo Klerken (70 jaar) heeft met een spinningmarathon (door hem georganiseerd) en sponsoring van zijn hardloopwedstrijden alleen al € 298,50 binnengehaald. De Bridge to Bridge Run was zijn 800e loopwedstrijd. De drie teams hebben gezamenlijk een bedrag van maar liefst € 33.060 opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan de Stichting Roparun.

 

BuitensteBinnenTuin

De Stichting Roparun heeft met een donatie van € 203.000 een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de BuitensteBinnenTuin, de belevingstuin bij het Oncologiecentrum van VieCuri in Venlo. De Venlose Roparunners hebben daarom een exclusief eerste inkijkje gehad in de tuin, die zijn voltooiing nadert. Met gouden paadjes, een serre en prachtige beplanting zal deze tuin eraan gaan bijdragen dat patiënten van het Oncologiecentrum meer ontspannen hun gesprek met hun arts kunnen ingaan. Paul Nijhuis, chirurg-oncoloog bij VieCuri en initiatiefnemer van de BuitensteBinnenTuin, heeft vandaag zijn dank uitgesproken aan alle deelnemers voor hun tomeloze inzet.

 

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg met een gezamenlijke finish in Rotterdam. De teams leggen de afstand van ruim 530 kilometer binnen 48 uur hardlopend en fietsend af. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer hardlopen, maar ook uit fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en navigators. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen. In 2019 vindt de 28e editie van de Roparun plaats. Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is er al meer dan 78 miljoen euro bijeengelopen. Tijdens de editie van 2018 brachten 333 teams een bedrag van 5.144.412 euro bijeen. Maandelijks maakt de Stichting Roparun nieuwe doelen bekend.

 

Roparun met cheque

 

Een foto vanuit een vogelperspectief van de oncologietuin.

Roparun team in tuin

Een foto van de oncologietuin met vogelhuisje.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken