Patiënt in wachtruimte

“Wie voor de oncologie kiest, gaat het moeilijke niet uit de weg”

Datum: 18 februari 2019

Een korte film met 13 portretten van vrouwen en mannen in de oncologie. Over wat hen raakt, bezielt en trots maakt. De mens achter de zorgprofessional. Bekijk hier de film die VieCuri lanceerde tijdens haar 10e Oncologie Conferentie. “Het is een ode aan de mensen in een vak dat continue in beweging is, een vak dat moeilijk maar tegelijkertijd ook mooi en zeer dankbaar is.”

Zaterdag 16 februari 2019 was de 10e Invitational Conference Oncologie georganiseerd door VieCuri. Voor het dagvoorzitterschap tekende voor de 10e keer op rij Marion Titselaar, ondersteund door Martine Stegers. Aan het begin van de conferentie werd kort stilgestaan bij het overlijden van Mieke Simons, patiëntvertegenwoordiger werkgroep colorectaal. 

 

Verschuivingen Oncologiebeleidscommissie

Tijdens de conferentie was er aandacht voor het bestuur van de Oncologiebeleidscommissie, daarin vinden enkele verschuivingen plaats. Yes van de Wouw (internist oncoloog) gaf de voorzittershamer door aan Jeroen Vogelaar (chirurg oncoloog) en Vivian van Kampen (longarts) trad aan als vicevoorzitter.


Een nieuw zorglandschap

De eerste spreker was Ruud Veltenaar met zijn verhaal over de toekomst. ‘De buitenwereld verandert de zorg. Wat staat ons te wachten? Is er sprake van een nieuw zorglandschap? Kunnen we ons al daarop gaan voorbereiden?’ Veltenaar is filosoof, trendwatcher, bijzonder hoogleraar en docent. Daarna was er een sessie over ‘omdenken’. Snelle veranderingen brengen nieuwe problemen met zich mee. Kunnen wij ons wapenen tegen dat wat op ons afkomt aan nieuwe ontwikkelingen? En hoe doe je dat dan? Op een inspirerende en creatieve manier kregen de aanwezigen handvatten aangereikt.

Afbeelding film 10e Invitational Conference Oncologie
Scroll voor meer informatie