Patiënt in wachtruimte

Plaatsing nieuwe MRI en CT scanner VieCuri Venray

Datum: 12 augustus 2019 |  behandelingen, zorg, kwaliteit

VieCuri Venray krijgt dit jaar een nieuwe MRI en CT scanner. Het plaatsen van een nieuwe MRI en CT loopt vooruit op de geplande nieuwbouw. Daarmee investeren we nu al 1,7 miljoen investeren in het ziekenhuis.

 

Hieronder lees je over enkele belangrijke zaken rond de plaatsing.


Niet parkeren op de binnenplaats achter Bettelrode van 14 augustus t/m 1 oktober

Op woensdag 14 augustus wordt een mobiele MRI geplaatst op de binnenplaats achter Bettelrode, dit i.v.m. de vervanging van oude MRI. In de bouwperiode van de nieuwe MRI (van 14 augustus t/m 1 oktober) mag er niet geparkeerd worden op de binnenplaats van Bettelrode. Dit geldt zowel voor auto’s als fietsen. Er kan wel gewoon geparkeerd worden aan de voorzijde van het ziekenhuis in de parkeerkelder.

 

Grote witte wolk op 19 augustus

Op maandag 19 augustus start de ontmanteling van de oude MRI met een zogenaamde quench. Bij een quench ontstaat een grote witte wolk wanneer de MRI wordt uitgezet. Deze wolk is maandag omstreeks 9.00 uur buiten te zien. Ook kan men het ontsnappen van het gas horen (‘stoomgeluid’). De buurt is hierover per brief ingelicht. Ook onze huurders, gemeente en andere belangrijke partijen zijn geïnformeerd.


In de MRI zit vloeibare helium om het apparaat gekoeld te houden. Wanneer de MRI uitgaat en het magneetveld wordt uitgeschakeld – zowel in een noodsituatie als gepland – dan neemt het helium de vorm van gas aan en ontstaat een grote witte wolk. Voor de veiligheid heeft elke MRI een uitlaat naar buiten zodat het gas niet in het gebouw terecht komt. In totaal duurt het ongeveer 15 minuten voordat het helium volledig is ontsnapt. Het gasvormige helium vormt geen gevaar voor het milieu of de gezondheid, de wolk lost vanzelf op.

 

Bekijk de video van de quench bij VieCuri Venray op maandag 19 augustus

 

Andere mijlpalen (allen o.v.b. van wijzigingen in de planning)

  1. Woensdag 14 augustus, komst mobiele MRI.
  2. Maandag 19 augustus: uitzetten MRI en quench (9.00 uur)
  3. Maandag 9 september: levering nieuwe MRI scanner met grote kraan.
  4. Maandag 23 september: verwijderen oude CT scanner
  5. Dinsdag 1 oktober: ingebruikname nieuwe MRI
  6. Dinsdag 15 oktober: plaatsing nieuwe CT
  7. Vrijdag 25 oktober: Oplevering en ingebruikname nieuwe CT

 

VieCuri Venray ontsnapping witte rookwolk

VieCuri Venray nieuwe MRI met ballonnen
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken