Patiënt in wachtruimte

Terugkomen om bloed te prikken minder vaak nodig

Datum: 26 november 2018

Op 29 oktober 2018 werd de ‘Barricor’ bloedafnamebuis in VieCuri geïntroduceerd. VieCuri loopt met het gebruik van de nieuwe buis voorop. Na het Erasmus MC zijn wij het tweede ziekenhuis in Nederland dat met de Barricor werkt.

 

BD, de leverancier van de buisjes, heeft een mooi filmpje gemaakt waarin klinisch chemicus Marcel Janssen en klinisch chemicus in opleiding Anne Bruinen de ingebruikname bij VieCuri toelichten. Het laat zien dat het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium gaat voor kwaliteit en innovatie!

 

Beginscherm video nieuwe bloedafnamebuis bij VieCuri Medisch Centrum

 

Bekijk het filmpje over de nieuwe bloedafnamebuis.

 

De innovatieve Barricor buis heeft een kunststof scheider om plasma en bloedcellen te scheiden als alternatief voor de gellaag die in andere typen buizen vaak wordt gebruikt. Deze kunststof scheider zorgt voor een schoner plasma. Hiermee verkrijgen we kwalitatief betere resultaten, waardoor de kans dat patiënten terug moeten komen om nog een keer geprikt te worden kleiner wordt. Daarnaast betekent de overstap van de serum stolbuis naar deze nieuwe plasmabuis voor alle routinebepalingen een snellere doorlooptijd.

 

De nieuwe buis met opvallende lime groene dop heeft na ‘de eerste kinderziektes’ intussen prima zijn weg gevonden in het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium en de rest van het ziekenhuis. Het lab van VieCuri werkt al geruime tijd intensief samen met het lab van Laurentius. Ook Laurentius stapt binnenkort over op de ‘Barricor’ bloedafnamebuis.

Nieuwe bloedafnamebuis Barricor
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer