Patiënt in wachtruimte

VieCuri neemt nieuwe poliklinieken in gebruik

Datum: 27 juni 2018

Afgelopen week heeft VieCuri Medisch Centrum op locatie Venlo de nieuwe poliklinieken geriatrie, reumatologie en neurologie en de afdeling klinische neurofysiologie (KNF) in gebruik genomen.

 

De nieuwe poli’s zijn ruimer van opzet. Er zijn lichte en frisse kleuren gebruikt die samen met de foto’s van bloemen, planten en kruiden zorgen voor een ‘healing environment’: een omgeving die mensen op een positieve manier prikkelt en daarmee bijdraagt aan een prettige beleving. Ook is er rekening gehouden met oudere patiënten die deze poli’s bezoeken. Zo is er bij de tafels in de wachtkamer plek vrijgehouden zodat rolstoelpatiënten kunnen aanschuiven. En er is gekozen voor een mix van meubilair met een hogere zit en hogere armleuningen – zodat het voor ouderen prettig zit en ze eenvoudig kunnen opstaan – en meubilair met een normale zit.

 

Bouwen aan beter

De renovatie van de poliklinieken maakt onderdeel uit van een groter bouwplan. Vanaf 2011 heeft VieCuri alle verpleegafdelingen gerenoveerd. Ook zijn de Spoedpost en het Geboortecentrum gerealiseerd. In 2014 is gestart met de verbouwing van de poliklinieken op locatie Venlo. In 2019 wordt deze renovatie afgerond. Volgende maand wordt tevens de vernieuwde middenstraat opgeleverd.

 

Nieuw routenummer

 De poliklinieken geriatrie, reumatologie en neurologie en de afdeling klinische neurofysiologie zijn te vinden via routenummer 53, aan de linkerkant van de middenstraat voorbij het Stiltecentrum, tegenover de poli's urologie en gyneacologie. Ze maken gebruik van één gezamenlijke balie.

balie nieuwe polikliniek Neurologie, Reumatologie en Geriatrie
Scroll voor meer informatie