Patiënt in wachtruimte

VieCuri vergemakkelijkt overgang naar andere zorginstelling

Datum: 20 februari 2018

VieCuri Medisch Centrum biedt patiënten uitkomst die uitbehandeld zijn in het ziekenhuis, maar voor wie er nog geen plaats is in een andere instelling. Met een nieuwe afdeling, het Transferium, maakt VieCuri het wachten zo aangenaam mogelijk, terwijl patiënten de best passende zorg krijgen.

 

De overgang van het ziekenhuis naar een andere instelling gaat voor patiënten, vaak ouderen, en hun mantelzorgers meestal gepaard met afwachten tot er plaats vrij komt. VieCuri wil met het Transferium het wachten zo aangenaam mogelijk maken. De afdeling, die plaats biedt aan acht patiënten, heeft een huiselijke sfeer, er worden activiteiten georganiseerd en de patiënten blijven in contact met hun vertrouwde medisch team.

 

Het mes snijdt aan twee kanten, VieCuri kan op de afdeling optimale zorg bieden voor deze groep patiënten en alle focus leggen op het regelen van passende vervolgzorg. Zo draagt de nieuwe afdeling ook bij aan een betere beschikbaarheid van ziekenhuisbedden, waardoor patiënten die een medische behandeling nodig hebben sneller geholpen kunnen worden.

 

Het Transferium is één van de initiatieven om ouderenzorg te verbeteren, dit is een speerpunt van VieCuri. De afdeling is op 19 februari officieel geopend door bestuursvoorzitter Ankie van Rossum.

Bestuursvoorzitter Ankie van Rossum, mevrouw Wilma Jongenelen en initiatiefnemer Marianne Houben proosten (alcoholvrij) op de opening
Scroll voor meer informatie