Patiënt in wachtruimte

VieCuri weer beloond voor toegankelijke website

Datum: 30 november 2017 |  eHealth

Toegankelijke informatie en snel vinden wat je zoekt. Dat zijn belangrijke uitgangspunten voor onze website www.viecuri.nl. Hier hebben we de afgelopen twee jaar hard aan gewerkt. Deze inspanningen werden onlangs dubbel beloond. Ten eerste behaalden we voor het tweede jaar op rij het Drempelvrij-waarmerk voor toegankelijke websites. VieCuri is nog steeds het enige ziekenhuis in Nederland dat het waarmerk mag voeren. Ten tweede bereikten we de top 5 van een onderzoek naar Nederlandse ziekenhuiswebsites. Twee prestaties waar we trots op zijn.

 

Drempelvrij-waarmerk

De website VieCuri.nl is door inspectie-instelling Stichting Accessibility, na het uitvoeren van een audit, beloond met het waarmerk Drempelvrij.nl. Dit betekent dat VieCuri.nl voldoet aan de zogenaamde Webrichtlijnen. Dit biedt de garantie dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht welke beperking iemand heeft. VieCuri zet zich in om een gastvrij ziekenhuis te zijn; een toegankelijke website is hier onderdeel van. Overheidswebsites zijn verplicht om aan deze standaard voor website te voldoen. VieCuri is net als vorig jaar het enige ziekenhuis in Nederland met dit waarmerk. Lees meer over Drempelvrij

 

Top 5 van ziekenhuiswebsites

Digitaal bureau E-sites heeft onderzoek gedaan naar websites van Nederlandse ziekenhuizen. De websites werden beoordeeld op toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, privacy en veiligheid, performance en SEO (zoekmachinevriendelijk). Onze website behoort tot de top 5 van beste ziekenhuiswebsites. Bekijk hier het onderzoek.

 

Opmerking of tip?

VieCuri is trots op deze erkenning. Samen met ons internetmarketingbureau Perplex blijven we werken aan het optimaliseren van de website, want digitale communicatie is continu in ontwikkeling. Heeft u een opmerking of tip? Op www.viecuri.nl kunt u uw reactie achterlaten via de knop “Geef uw feedback”. Of mail naar website@viecuri.nl.

Certificaat van toegankelijkheid met het logo van stichting Accessibility
Scroll voor meer informatie