Patiënt in wachtruimte

Afdeling Dermatologie MOHS-gecertificeerd voor verwijderen huidkanker

Datum: 3 augustus 2017 |  behandelingen

 

De afdeling Dermatologie van VieCuri Medisch Centrum is officieel gecertificeerd als centrum voor Mohs' micrografische chirurgie. Hierbij werken de dermatoloog, patholoog en plastisch chirurg nauw samen. Huidkanker wordt met een speciale operatietechniek nauwkeurig verwijderd. Ter plekke vindt een controle plaats of al het zieke weefsel verwijderd is. Gezond weefsel blijft zo bespaard. Na de operatie wordt de huid weer optimaal hersteld.

 

Sparen op gezond weefsel

Wanneer een patiënt met huidkanker wordt geopereerd, haalt allereerst de dermatoloog randje voor randje het weefsel met kanker weg. “Als je tumoren in de huid weghaalt met de reguliere operatietechnieken, moet je rondom de tumor drie tot vijf millimeter gezond weefsel weg­nemen”, vertelt dermatoloog Martina van Geel, die gespecialiseerd is in Mohs’ micrografische chirurgie. “Dat is heel veel, zeker als het gaat om een tumor op de neus, lippen of oogleden. Met MOHS kunnen we veel nauwkeuriger werken en hoeven we maar één tot twee millimeter gezond weefsel weg te halen.”

 

Huidkanker gegarandeerd verwijderd

Het beoordelen van verwijderd weefsel duurt normaal gesproken een paar dagen. Met Mohs’ micrografische chirurgie beoordeelt de patholoog binnen ongeveer twee uur dit weefsel: zitten er nog zieke cellen in of is het volledig kankervrij? “Ontdekken we nog kwaadaardige cellen in de snijranden, dan kunnen we deze gericht en meteen weghalen”, vult Karen van Poppelen, dermatoloog die ook in MOHS is gespecialiseerd, aan. Met deze techniek wordt huidkanker gegarandeerd volledig weggehaald op de betreffende plek. Vervolgens herstelt de dermatoloog, of in complexe situaties de plastisch chirurg, meteen de huid op een zo’n mooi mogelijke manier.

 

MOHS-behandeling bij VieCuri

Met Mohs' micrografische chirurgie kan de gehele behandeling op dezelfde dag worden uitgevoerd. Dat is erg prettig voor de patiënt. Heeft u huidkanker en bent u geïnteresseerd in een behandeling bij het MOHS centrum in VieCuri? Vraag uw huisarts om meer informatie en een doorverwijzing. Mohs’ micrografische chirurgie binnen VieCuri Medisch Centrum wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeraars.

 

Meer informatie:

Mohs chirurgie
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer