Patiënt in wachtruimte

VieCuri eerste ziekenhuis met drempelvrije website

Datum: 20 oktober 2016 |  kwaliteit, eHealth

VieCuri is het eerste ziekenhuis in Nederland dat voldoet aan de Drempelvrij-richtlijnen voor toegankelijke websites. De website VieCuri.nl is door de (externe) inspectie-instelling Stichting Accessibility, na het uitvoeren van een audit, beloond met het Waarmerk drempelvrij.nl. VieCuri.nl voldoet aan de zogenaamde Webrichtlijnen; een garantie dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht welke beperking iemand heeft.

 

Wat is een toegankelijke website? Je herkent een toegankelijke website aan goed zichtbare teksten, ook als je kleurenblind bent. Geschikt voor voorleesapparatuur als je een visuele beperking hebt. En filmpjes die ook te begrijpen zijn als je doof bent. Annette Theuws, manager Communicatie & Patiëntenvoorlichting VieCuri: “Wij vinden het belangrijk dat onze website voor iedereen toegankelijk is, want iedereen kan gebruikmaken van zorg. Deze gebruiksvriendelijkheid is vanaf het begin het uitgangspunt van onze nieuwe website. We zijn trots dat we als eerste ziekenhuis het waarmerk hebben ontvangen.”

 

Vanaf de tekentafel

In het begin van dit jaar heeft VieCuri een nieuwe website gelanceerd. Internetmarketingbureau Perplex ontwierp en bouwde de website vanaf de tekentafel volgens de Webrichtlijnen. Daarnaast is de informatie door VieCuri zo geschreven en ingericht dat deze voor een zo groot mogelijk publiek te begrijpen en te bekijken is.

 

Waarmerk Drempelvrij

Het waarmerk werd op 13 oktober op feestelijke wijze overhandigd door Stichting Accessibility. Deze stichting zet zich in om drempels in de digitale wereld te verlagen. Dit doet Accessibility onder meer door websites te auditen of ze voldoen aan de Webrichtlijnen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Overheidsinstanties zijn verplicht te voldoen aan deze standaard. VieCuri is het eerste ziekenhuis in Nederland dat dit waarmerk behaald heeft.

 

Drempelvrije website nooit klaar

Een website zonder drempels blijft in ontwikkeling. Bezoekers die tegen een beperking of onduidelijkheid op de website aanlopen, kunnen via een feedback-knop onderaan deze website hun reactie achterlaten.

 

Foto-bijschrift: directeur Stichting Accessibility, Yolande Mansveld, overhandigt het certificaat aan de voorzitter van de Cliëntenraad van VieCuri, Jack Arts, en lid van de Cliëntenraad Marie-Christine Hulsbeck.overhandiging waarmerk Drempelvrij VieCuri

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer