Patiënt in wachtruimte

VieCuri eerste ziekenhuis met drempelvrije website

Datum: 20 oktober 2016 |  kwaliteit, eHealth

VieCuri is het eerste ziekenhuis in Nederland dat voldoet aan de Drempelvrij-richtlijnen voor toegankelijke websites. De website VieCuri.nl is door de (externe) inspectie-instelling Stichting Accessibility, na het uitvoeren van een audit, beloond met het Waarmerk drempelvrij.nl. VieCuri.nl voldoet aan de zogenaamde Webrichtlijnen; een garantie dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht welke beperking iemand heeft.

 

Wat is een toegankelijke website? Je herkent een toegankelijke website aan goed zichtbare teksten, ook als je kleurenblind bent. Geschikt voor voorleesapparatuur als je een visuele beperking hebt. En filmpjes die ook te begrijpen zijn als je doof bent. Annette Theuws, manager Communicatie & Patiëntenvoorlichting VieCuri: “Wij vinden het belangrijk dat onze website voor iedereen toegankelijk is, want iedereen kan gebruikmaken van zorg. Deze gebruiksvriendelijkheid is vanaf het begin het uitgangspunt van onze nieuwe website. We zijn trots dat we als eerste ziekenhuis het waarmerk hebben ontvangen.”

 

Vanaf de tekentafel

In het begin van dit jaar heeft VieCuri een nieuwe website gelanceerd. Internetmarketingbureau Perplex ontwierp en bouwde de website vanaf de tekentafel volgens de Webrichtlijnen. Daarnaast is de informatie door VieCuri zo geschreven en ingericht dat deze voor een zo groot mogelijk publiek te begrijpen en te bekijken is.

 

Waarmerk Drempelvrij

Het waarmerk werd op 13 oktober op feestelijke wijze overhandigd door Stichting Accessibility. Deze stichting zet zich in om drempels in de digitale wereld te verlagen. Dit doet Accessibility onder meer door websites te auditen of ze voldoen aan de Webrichtlijnen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Overheidsinstanties zijn verplicht te voldoen aan deze standaard. VieCuri is het eerste ziekenhuis in Nederland dat dit waarmerk behaald heeft.

 

Drempelvrije website nooit klaar

Een website zonder drempels blijft in ontwikkeling. Bezoekers die tegen een beperking of onduidelijkheid op de website aanlopen, kunnen via een feedback-knop onderaan deze website hun reactie achterlaten.

 

Foto-bijschrift: directeur Stichting Accessibility, Yolande Mansveld, overhandigt het certificaat aan de voorzitter van de Cliëntenraad van VieCuri, Jack Arts, en lid van de Cliëntenraad Marie-Christine Hulsbeck.overhandiging waarmerk Drempelvrij VieCuri

 Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken