Patiënt in wachtruimte

Venlo kleurt VieCuri

Datum: 21 november 2016

Vanaf maandag 21 november is er in VieCuri Venlo in de centrale gang de mooie expositie ‘Venlo Kleurt’ van basisschoolleerlingen te bezichtigen. Liefst 137 schoolklassen schilderden een eigen Mondriaan. Al deze werken zijn te bewonderen in VieCuri.

 

Voor Venlo Kleurt werkten 35 scholen (137 schoolklassen) uit gemeente Venlo en Baarlo mee. De leerlingen volgden op school een educatief programma, waarbij de leerlingen leerden over kunst en cultuur. Vooral over het abstracte werk van Piet Mondriaan. Als afsluiting van dit programma maakten de leerlingen klassikaal een nieuwe Mondriaan voor deze expositie.

 

Venlo Kleurt werd op 5 oktober feestelijk afgesloten in stadion De Koel, met de opening van de Kinderboekenweek 2016 door Opa Verstappen (de opa van Max). Op het einde van de ochtend maakten de leerlingen met hun leraren en begeleiders (3794 personen in totaal) de grootste ‘levende’ Mondriaan ooit.

 

Alle 137 schilderijen worden van zondag 20 november tot en met zaterdag 7 januari 2017 tentoongesteld in VieCuri Venlo. Het doel is om bekendheid te geven aan de bijzondere schilderijen van Venlo Kleurt en deze dan in een later stadium te veilen voor het goede doel. Dit keer is gekozen voor de stichting ‘het vergeten kind’. Venlo Kleurt is een initiatief van Art Center ‘De Raay’ uit Baarlo.

expositie Venlo Kleurt

expositie Venlo Kleurt

Scroll voor meer informatie