Patiënt in wachtruimte

SMS-herinneringsbericht voor polikliniekafspraken van start

Datum: 16 maart 2016

Na een succesvolle pilot met de sms-herinnering bij de poliklinieken MDL, Dermatologie en Pijnbestrijding heeft VieCuri deze service vanaf 15 maart ingevoerd voor alle poliklinieken. Deze service geldt alleen voor patiënten die aangeven dat zij deze sms-herinnering op prijs stellen. Twee werkdagen vóór de afspraak ontvangen zij dan rond 19.00 uur een sms-berichtje.
 
Dagelijks bezoeken enkele honderden patiënten de poliklinieken en onderzoeksafdelingen van ons ziekenhuis. Vaak worden die afspraken ruim vooraf ingepland. Daardoor komt het wel eens voor dat een afspraak wordt vergeten. Met behulp van de sms-service worden patiënten eraan herinnerd dat zij een afspraak hebben in VieCuri.

In het berichtje staat de datum, het tijdstip van de afspraak, het specialisme en de locatie benoemd. Ook de geboortedatum is in het bericht opgenomen. Wie als mantelzorger de sms-herinnering ontvangt, kan dan aan de geboortedatum zien voor wie de afspraak geldt.


Het is overigens niet zo dat iedereen zomaar een sms-herinnering ontvangt. Hiervoor is registratie nodig in het elektronisch patiëntendossier. Zowel bij de poliklinieken, de betrokken onderzoeksafdelingen, bij het centraal plein Venlo en de receptie Venray zal hiernaar worden gevraagd. Wanneer toestemming is gegeven voor de sms-herinnering, geldt dat voor alle specialismen. Overigens kun je de sms-service ook weer uit laten zetten wanneer je de berichten niet meer wilt ontvangen.
Het gaat om afspraken bij de specialist, bij de (gespecialiseerd) verpleegkundige en bepaalde geplande onderzoeken.

sms icoon

 Scroll voor meer informatie