Patiënt in wachtruimte

Prachtig nieuw Hart-Longcentrum in VieCuri

Datum: 22 juni 2016

De renovatie van de ziekenhuislocatie in Venlo heeft weer een bijzondere mijlpaal bereikt: de realisatie van het nieuwe Hart-Longcentrum. Harry Pouwels, longarts in VieCuri: “We krijgen van onze patiënten veel complimenten over het nieuwe centrum. Zelf zijn we ook ontzettend tevreden over het eindresultaat.”

 

In het Hart- Longcentrum zijn de poliklinieken van Cardiologie en Longgeneeskunde gehuisvest en ook de functieafdelingen voor hart- en longonderzoek van de beide specialismen.

 

Rust en privacy

Wat direct opvalt aan het nieuwe Hart-Longcentrum is de prettige rustige sfeer. Cardioloog Wilfred Heesen: “Vaak zijn patiënten voor een afspraak toch wat gespannen. Daarom vonden we

het belangrijk om een centrum op te zetten, dat veel rust uitstraalt. De ruimtes zijn licht en het kleurgebruik is fris. Om zoveel mogelijk privacy te bieden zijn er verschillende aparte zithoeken en is er veel ruimte rondom de balies.”

 

Tevreden patiënten

Longarts Harry Pouwels: “Het is ontzettend fijn om van de mensen terug te horen dat ze het centrum mooi vinden. We krijgen veel complimenten over de kleuren, de uitstraling en de afwerking. Onze patiënten voelen zich door de aangename entourage meer op hun gemak. Dat merken we terug in de gesprekken in de spreekkamer, de communicatie verloopt soepeler. Natuurlijk is er ook wel een minpuntje te benoemen. Zo vinden wij het jammer dat ons centrum op de eerste verdieping ligt, want een groot deel van onze patiënten is namelijk niet zo goed ter been. Gelukkig is de lift direct aan ons centrum gesitueerd.”

 

Centralisatie

“Extra voordeel is dat de nieuwe polikliniek en de hartfunctie, direct naast de afdelingen Hartbewaking en Eerste Harthulp gelegen zijn”, vertelt Wilfred Heesen.” Voor de zorgprofessionals van Cardiologie is het natuurlijk ideaal dat onze afdelingen bij elkaar liggen, de onderlinge lijnen zijn hierdoor heel erg kort. Het was voor ons logisch om samen met Longgeneeskunde een poliklinisch centrum op te zetten, want door de verwantschap van het hart en de longen is er een behoorlijke patiëntengroep die wij delen. Voor deze patiënten is het fijn dat ze voor hun afspraken terecht kunnen op een vertrouwde plek in het Hart- Longcentrum.”

 

De foto's zijn gemaakt door Hans van der Beele - fotograaf Sevenum en door Remco van Blokland - a/d/ Amstel Architecten

Specialisten in Hart-Longcentrum

hart-longcentrum

hart-longcentrum

hart-longcentrum

hart-longcentrum

Scroll voor meer informatie