Patiënt in wachtruimte

Website verbeterd en vernieuwd

Datum: 26 januari 2016

Gebruiksvriendelijkheid en snel vinden wat je zoekt zijn de uitgangspunten van de nieuwe website van VieCuri. Deze website bevat meer dan 1.000 pagina’s met informatie over de zorgverlening van het ziekenhuis. De vernieuwde website behoort tot één van de belangrijke digitale mijlpalen van het ziekenhuis dat stevig inzet op digitalisering van de zorg.

 

Vorig jaar is VieCuri overgegaan op een Elektronisch Patiëntendossier (EPD) waarin álle patiëntgegevens voor betrokken zorgverleners digitaal gebundeld staan. De nieuwe website is de opmaat naar een patiëntenportaal waarin patiënten zelf hun medische gegevens kunnen inzien. Eind 2016 zullen de eerste patiënten hiervan gebruik kunnen maken. Ook gaat VieCuri van start met verschillende innovatieve projecten op het gebied van eHealth.

 

Ontwikkeling website

De nieuwe website heeft als één van de belangrijkste doelstellingen om goed toegankelijk te zijn voor patiënten en bezoekers. Zo is er een voorleesfunctie beschikbaar voor mensen die moeite hebben met lezen. De website is via Google Translate in 7 talen beschikbaar en ook makkelijk te bekijken op mobiele telefoon en tablet. Er is enorm veel informatie te vinden op de website: er zijn meer dan 750 folders verkrijgbaar en is er informatie over ruim 190 specialisten. Voor het ontwikkelen van de nieuwe website werd een websitepanel opgericht, bestaande uit 59 mensen uit de regio en 49 medewerkers. Zij hielpen mee door middel van het beantwoorden van online vragenlijsten en een testdag. De website heeft op elke pagina een feedbackmogelijkheid waar iedere bezoeker een reactie kan geven op de geboden informatie. De komende periode zal de website dan ook nog verder geoptimaliseerd worden. Uw opmerkingen, tips en adviezen zijn hierbij van harte welkom. 

Afbeelding nieuwe website

Scroll voor meer informatie