Patiënt in wachtruimte

Geslaagde middag voor kinderen met diabetes

Datum: 10 november 2016 |  VieAmi, sponsoring, kinderen & jeugd

Onlangs organiseerden de diabetesverpleegkundigen een leuke activiteit voor kinderen met diabetes. Dit dankzij een donatie van de medewerkers en directie van MGG Netherlands uit Tegelen, die hun kerstactie van 2016 opdroegen aan vriendenstichting VieAmi.

 

De donatie werd in februari 2016 overhandigd door MGG-medewerker Bas Konings en zijn zoon Rens. Bas bracht verslag uit van de dag:
“We hebben een zeer leuke middag gehad. De kinderen stonden te trappelen om te beginnen met jumpen. De ouders zijn de middag begonnen met een leerzame uitleg over de vernieuwde schijf van vijf door diëtiste Tanja Hermans. Vervolgens is de hele groep ouders bij elkaar gaan zitten in de grote hal waar de kinderen volop aan het springen waren. Door de gezellige en ongedwongen sfeer kwamen als vanzelf de ervaringen en verhalen van de ouders los over het lief en leed van het leven met diabetes. Tevens waren er nog diverse vragen aan de diabetesverpleegkundigen. Ondertussen hebben de kinderen zich supergoed geamuseerd en hebben dan ook volop gebruikt gemaakt van de trampolines. Afgemat hebben we de middag afgesloten met een groepsfoto.”

 

Als afsluiter willen we dan ook MGG Netherlands en medewerkers bedanken voor de donatie waardoor deze middag mogelijk gemaakt kon worden!

 

Meer weten over VieAmi en de mooie projecten die bijdragen aan het welzijn van onze patiënten en bezoekers? Lees meer over VieAmi.

diabetespatiënten bij Jump XL

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer