Patiënt in wachtruimte

Zorgprofessionals beantwoorden vragen van patiënten op video

Datum: 23 november 2015 |  zorg, kwaliteit

VieCuri wil graag haar patiënten goed informeren over hun ziekte of aandoening om zo veel als mogelijk hun onzekerheid en onbekendheid te reduceren. Voor de oncologische zorg zijn er daarom een aantal nieuwe vormen van voorlichting ontwikkeld.

 

Onlangs is gestart met een pilot om op video uitleg aan patiënten te geven. De proef richt zich op een aantal veelgestelde algemene oncologische vragen en op veelgestelde vragen over darmkanker. De vorm van video is gekozen om de uitleg zo persoonlijk mogelijk aan te bieden en tegelijkertijd ook de informatie beknopt te houden. Patiënten kunnen bovendien al wat vertrouwd raken met de zorgprofessionals van VieCuri. Als blijkt dat patiënten deze vorm van voorlichting als waardevol ervaren, zullen de video’s worden uitgebreid.

 

Oncologie blog

Eerder dit jaar is gestart met het uitbrengen van blogs. In deze blogs reageren artsen en verpleegkundigen op algemene nieuwsberichten over kanker. Ze bloggen over nieuwswaardigheden die verschenen zijn in de landelijke media. Berichten over nieuwe onderzoeken of technieken worden hierin nader toegelicht of soms wat genuanceerd. Bekijk het overzichtspagina van alle blogs.

 

De video’s over veelgestelde vragen kunt u terug vinden op www.viecuri.nl/oncologie

Voorlichting oncologie video

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer