Patiënt in wachtruimte

Zorgprofessionals beantwoorden vragen van patiënten op video

Datum: 23 november 2015 |  zorg, kwaliteit

VieCuri wil graag haar patiënten goed informeren over hun ziekte of aandoening om zo veel als mogelijk hun onzekerheid en onbekendheid te reduceren. Voor de oncologische zorg zijn er daarom een aantal nieuwe vormen van voorlichting ontwikkeld.

 

Onlangs is gestart met een pilot om op video uitleg aan patiënten te geven. De proef richt zich op een aantal veelgestelde algemene oncologische vragen en op veelgestelde vragen over darmkanker. De vorm van video is gekozen om de uitleg zo persoonlijk mogelijk aan te bieden en tegelijkertijd ook de informatie beknopt te houden. Patiënten kunnen bovendien al wat vertrouwd raken met de zorgprofessionals van VieCuri. Als blijkt dat patiënten deze vorm van voorlichting als waardevol ervaren, zullen de video’s worden uitgebreid.

 

Oncologie blog

Eerder dit jaar is gestart met het uitbrengen van blogs. In deze blogs reageren artsen en verpleegkundigen op algemene nieuwsberichten over kanker. Ze bloggen over nieuwswaardigheden die verschenen zijn in de landelijke media. Berichten over nieuwe onderzoeken of technieken worden hierin nader toegelicht of soms wat genuanceerd. Bekijk het overzichtspagina van alle blogs.

 

De video’s over veelgestelde vragen kunt u terug vinden op www.viecuri.nl/oncologie

Voorlichting oncologie video

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken