Patiënt in wachtruimte

Zorgprofessionals beantwoorden vragen van patiënten op video

Datum: 23 november 2015 |  zorg, kwaliteit

VieCuri wil graag haar patiënten goed informeren over hun ziekte of aandoening om zo veel als mogelijk hun onzekerheid en onbekendheid te reduceren. Voor de oncologische zorg zijn er daarom een aantal nieuwe vormen van voorlichting ontwikkeld.

 

Onlangs is gestart met een pilot om op video uitleg aan patiënten te geven. De proef richt zich op een aantal veelgestelde algemene oncologische vragen en op veelgestelde vragen over darmkanker. De vorm van video is gekozen om de uitleg zo persoonlijk mogelijk aan te bieden en tegelijkertijd ook de informatie beknopt te houden. Patiënten kunnen bovendien al wat vertrouwd raken met de zorgprofessionals van VieCuri. Als blijkt dat patiënten deze vorm van voorlichting als waardevol ervaren, zullen de video’s worden uitgebreid.

 

Oncologie blog

Eerder dit jaar is gestart met het uitbrengen van blogs. In deze blogs reageren artsen en verpleegkundigen op algemene nieuwsberichten over kanker. Ze bloggen over nieuwswaardigheden die verschenen zijn in de landelijke media. Berichten over nieuwe onderzoeken of technieken worden hierin nader toegelicht of soms wat genuanceerd. Bekijk het overzichtspagina van alle blogs.

 

De video’s over veelgestelde vragen kunt u terug vinden op www.viecuri.nl/oncologie

Voorlichting oncologie video

 Scroll voor meer informatie