Patiënt in wachtruimte

Vrijwilligers gezocht voor medisch wetenschappelijk onderzoek tijdens Venloop

Datum: 4 februari 2015 |  zorg, kwaliteit

Hardlopen is een prachtige sport maar kent ook risico's. Mogelijk heeft u zelf al met gevolgen van hardlopen te maken gehad of kampt u nog geregeld met problemen als spierkramp, pijn of uitdrogingsverschijnselen. Ook kent iedereen de verhalen van hardlopers die onwel worden tijdens een loop en acute medische hulp nodig hebben, soms zelf met een ziekenhuisopname. Klachten als deze zijn vaak het gevolg van een zware belasting van de nieren waarbij onvoldoende vochtinname of medicijngebruik leiden tot uitval of soms ook opname in een ziekenhuis. VieCuri Medisch Centrum werkt als topklinisch ziekenhuis aan betere behandelmethoden en sportadviezen voor hardlopers. Hiervoor vragen wij uw hulp.

Gaat u binnenkort deelnemen aan de Venloop op de afstanden van 10 of 21 kilometer? Bent u bereid om voorafgaand en na de wedstrijd een kleine hoeveelheid urine af te staan en enkele korte vragen te beantwoorden? Dan bent u de vrijwilliger die wij zoeken. Met uw deelname en die van uw mede-hardlopers kunt u ons enorm helpen om betere adviezen en behandelingen te ontwikkelen voor een gezonde toekomst.

  

Wilt u ons helpen en uzelf opgeven als proefpersoon? Stuurt u dan een mailtje naar venloop@viecuri.nl. Vermeld hierin de volgende gegevens:

 

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Leeftijd en geslacht
  • Loopafstand: 10 km / 21 km


Op basis van deze gegevens zal onderzoeker intensivist Jos le Noble een onderzoeksgroep van 50 personen per loopafstand samenstellen. Uiterlijk op 27 februari ontvangt u bericht of u tot de onderzoeksgroep behoort. Het urineonderzoek vindt in samenwerking met het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) plaats.

 

Meer gedetailleerde informatie over het onderzoek is hier te vinden

 

Dr. Jos le Noble, internist-nefroloog-intensivist

Hoofdonderzoeker Venloop studie

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer