Patiënt in wachtruimte

Vleugelpiano voor patiënten en bezoekers VieCuri

Datum: 1 november 2015 |  VieAmi, zorg

Patiënten en bezoekers van VieCuri Medisch Centrum kunnen vanaf nu regelmatig genieten van rustgevend pianospel in de hal van VieCuri Venlo. Op zondag 2 november, tijdens VieCuri Matinee, werd de vleugelpiano voor een enthousiast publiek onthuld. Deze vleugel is geschonken door VieAmi, de vriendenstichting van het ziekenhuis en bekostigd uit de bijdrages van VieAmi Ambassadeurs. VieCuri zoekt nog naar pianisten die op vrijwillige basis in VieCuri willen spelen.

 

Het idee voor dit instrument kwam van Jan Paul Vink, fysiotherapeut in het ziekenhuis. Als initiatiefnemer kreeg hij als eerste de eer te spelen na de onthulling van de vleugel. "Zelf speel ik elke week in het verzorgingstehuis bij mijn moeder. Dat is telkens weer genieten. Daarom ben ik in andere ziekenhuizen gaan kijken die ook een vleugel hebben. Het geeft een serene sfeer, prettige ambiance en optimaal gevoel van gastvrijheid. Dat wenste ik ook voor onze patiënten. Ik vond hiervoor aansluiting bij de vriendenstichting van ons ziekenhuis."

 

Vrijwillige pianisten
De vleugelpiano is vrij toegankelijk voor iedereen die speelt. De bedoeling is om een vaste club van vrijwilligers te creëren die dagelijks een uurtje in VieCuri speelt. De eerste pianisten hebben zich al gemeld. Daarnaast is het denkbaar dat er in de toekomst aanvullende initiatieven ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan zondagmiddagconcerten voor patiënten en bezoekers. Opgeven voor deelname kan door een e-mail te sturen naar: fsp@viecuri.nl.

 

Ambassadeurs
De vleugel is bekostigd uit Ambassadeursgelden. Diverse ondernemers uit Noord-Limburg hebben zich als VieAmi Ambassadeur verbonden aan stichting VieAmi. Zij doen een jaarlijkse schenking voor hun deelname. Deze gelden komen ten goede aan mooie extra’s voor de patiënten van VieCuri. VieAmi voorzitter a.i. Gé Hoffland (tevens radioloog in het ziekenhuis) is verheugd met de komst van de vleugel. “Als VieAmi willen wij de beleving in het ziekenhuis veraangenamen. De kracht van muziek is onmiskenbaar. Daarom waren wij meteen gecharmeerd van het idee en zijn we overgegaan tot realisatie.”

 

Lees meer informatie over VieAmi en VieAmi Ambassadeurs.

VieAmi Piano

vieami pianoScroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer