Patiënt in wachtruimte

VieCuri scoort ‘bovengemiddeld’ in onderzoek Elsevier

Datum: 4 november 2015 |  zorg, kwaliteit

Op woensdag 4 november maakte tijdschrift Elsevier de resultaten van het jaarlijkse onderzoek naar ‘De beste ziekenhuizen’ bekend. VieCuri krijgt in het onderzoek een beoordeling van bovengemiddeld.


VieCuri is tevreden met het oordeel van Elsevier dat het onderzoek in samenwerking met SiRM heeft uitgevoerd. Het ziekenhuis is continu in ontwikkeling om patiënten de beste zorg te kunnen bieden, waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De beoordeling op dit onderdeel ‘patiëntgerichtheid’ is bovengemiddeld. Met name vanwege de lengte van de wachttijden scoort het ziekenhuis wat lager voor het onderdeel medische zorg. De wachttijden zijn een bekend verbeterpunt waar VieCuri veel aandacht voor heeft. Het sterftecijfer van het ziekenhuis is erg laag. De resultaten uit het onderzoek zien we als waardevolle input om de zorg te verbeteren en zullen dan ook kritisch geanalyseerd worden.


Onderzoek Elsevier
Elsevier en bureau SiRM baseren zich in het onderzoek op openbare registratiegegevens die de ziekenhuizen verplicht aanleveren aan de IGZ en het Kwaliteitsinstituut. Ook wordt er gekeken of ziekenhuizen volumenormen al dan niet halen.

 

Bekijk hier de resultaten


Logo van Elsevier Ziekenhuistest
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer