Patiënt in wachtruimte

VieCuri scoort ‘bovengemiddeld’ in onderzoek Elsevier

Datum: 4 november 2015 |  zorg, kwaliteit

Op woensdag 4 november maakte tijdschrift Elsevier de resultaten van het jaarlijkse onderzoek naar ‘De beste ziekenhuizen’ bekend. VieCuri krijgt in het onderzoek een beoordeling van bovengemiddeld.


VieCuri is tevreden met het oordeel van Elsevier dat het onderzoek in samenwerking met SiRM heeft uitgevoerd. Het ziekenhuis is continu in ontwikkeling om patiënten de beste zorg te kunnen bieden, waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De beoordeling op dit onderdeel ‘patiëntgerichtheid’ is bovengemiddeld. Met name vanwege de lengte van de wachttijden scoort het ziekenhuis wat lager voor het onderdeel medische zorg. De wachttijden zijn een bekend verbeterpunt waar VieCuri veel aandacht voor heeft. Het sterftecijfer van het ziekenhuis is erg laag. De resultaten uit het onderzoek zien we als waardevolle input om de zorg te verbeteren en zullen dan ook kritisch geanalyseerd worden.


Onderzoek Elsevier
Elsevier en bureau SiRM baseren zich in het onderzoek op openbare registratiegegevens die de ziekenhuizen verplicht aanleveren aan de IGZ en het Kwaliteitsinstituut. Ook wordt er gekeken of ziekenhuizen volumenormen al dan niet halen.

 

Bekijk hier de resultaten


Logo van Elsevier Ziekenhuistest
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken