Patiënt in wachtruimte

VieCuri over op één gezamenlijk patiëntendossier

Datum: 3 juli 2015 |  zorg, kwaliteit

Vandaag, vrijdag 3 juli gaan de laatste specialismen in VieCuri over op het nieuwe zorginformatie- en registratiesysteem. Dit betekent dat we vanaf dat moment één geïntegreerd patiëntendossier gebruiken. Hierin staat alle informatie die bij de patiënt hoort, zoals afspraken, opnamen, onderzoeken, uitslagen, medicatie, diagnoses en medisch beleid. Zo is alle informatie beschikbaar in één systeem op elke plek en voor iedere zorgverlener die bij de behandeling betrokken is. Hiermee maken wij de zorg veiliger en dus beter voor de patiënt.


Het nieuwe patiëntendossier zorgt ervoor dat zorgverleners indien nodig direct alle relevante gegevens van hun patiënt bij de hand hebben. Hiermee wordt de zorg een stap verbeterd en efficiënter ingericht. Voorheen waren er verschillende patiënteninformatiesystemen in gebruik en veelal op maat gemaakt voor een specifieke afdeling. Dit had tot gevolgd dat patiëntgegevens soms meerdere keren ingevoerd moesten worden. Het is veel efficiënter om alle belangrijke informatie met betrekking tot één patiënt te bundelen.

Samen met leverancier ChipSoft is het gezamenlijke patiëntendossier ontwikkeld.


De voorbereidingen van dit grote en complexe project zijn begin vorig jaar gestart. In november 2014 zijn de eerste vakgroepen al overgegaan op het nieuwe systeem. Op 3 juli, met de ingebruikname van het geïntegreerd dossier voor alle specialismen vindt nu de afronding plaats.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer