Patiënt in wachtruimte

VieCuri opent nieuwe hartbewaking

Datum: 5 januari 2015 |  zorg

 

Op de locatie in Venlo heeft VieCuri Medisch Centrum maandag 5 januari de gerenoveerde hartbewaking en eerste hart hulp officieel geopend. Deze afdelingen maken onderdeel uit van een nieuw complex voor acute cardiologische zorg. Uniek op de nieuwe afdeling is de toepassing van Natural Light.

  

De hartbewaking en eerste hart hulp verlenen zorg aan patiënten met acute hartproblemen. Aangrenzend aan de hartbewakingsafdeling zijn de hartkatheterisatiekamers gerealiseerd, die begin 2014 in gebruik zijn genomen. Hiermee is een geheel nieuw acuut cardiologisch centrum verrezen, waarbij alle patiëntenkamers zijn voorzien van Natural Light: innovatieve verlichting die de sterkte, kleur en het ritme van natuurlijk daglicht nabootst.

 

Natural Light

Cardioloog Wilfred Heesen vertelt: "Onze hartbewaking is volledig uitgerust met daglichtnabootsing. Dat is uniek in Nederland. Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten door de aanwezigheid van daglichtnabootsing beter slapen, minder complicaties hebben en sneller herstellen. Stichting VieAmi heeft in krap een half jaar een groot aantal ondernemers uit de regio Venlo/Venray bereid gevonden bij te dragen aan het Natural Light project. Dat is fantastisch! Met deze verlichting kan de kwetsbare, oudere patiënt beter en sneller herstellen." Dankzij de bijdrage van AstraZeneca, Lagotronics, Strukton Worksphere, Seacon Logistics, Pulse Business Solutions, Medtronic Nederland, Open Line Smart Cloud Solutions, Cornelissen aannemingsbedrijf, Hela Thissen, Doctors’ Dinner VieCuri 2013, Lions Club Venlo-Maas, Vostermans Companies en Gemeente Venlo zijn alle kamers op de nieuwe hartbewaking voorzien van daglichtnabootsing.

 

Rust en comfort

Het nieuwe complex straalt rust en comfort uit. Bijna alle kamers zijn eenpersoonskamers. De privacy voor patiënten is hiermee enorm verbeterd. Om meer rust te creëren op de acute afdeling worden onderzoeken als echo’s en hartfilmpjes zoveel mogelijk bij de patiënt op de kamer verricht. De aparte wachtruimte en familiekamer zorgen ervoor dat ook familieleden een moment rust kunnen nemen. Ook wordt het mooie uitzicht op de Maas meer benut. Door optimaler gebruik van het daglicht en lichter kleurgebruik is op de afdeling een ‘healing environment’ gecreëerd: een omgeving die mensen op een positieve manier prikkelt en bijdraagt aan een prettige beleving.

nieuwe hartbewaking

 


hartbewaking viecuri

Scroll voor meer informatie