Patiënt in wachtruimte

VieCuri MOOI gebruikt geen implantaten van firma Silimed

Datum: 22 oktober 2015 |  zorg

Vandaag berichtten diverse media dat alle medische hulpmiddelen van de Braziliaanse fabrikant Silimed per direct niet meer gebruikt mogen worden in Europa. VieCuri heeft voor borstimplantaten nooit prothesen van de desbetreffende firma gebruikt. Alle vrouwen die een prothese in VieCuri hebben laten plaatsen, hoeven zich dus geen zorgen te maken.

 

René van der Hulst, plastisch chirurg binnen VieCuri en tevens voorzitter van de NVPC (Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie), meldt dat alle leden van de NVPC benaderd zijn naar aanleiding van deze berichtgeving. Van der Hulst: “Het is goed dat vrouwen weten welk implantaat ze hebben. Binnen VieCuri zijn alle plastisch chirurgen aangesloten bij de NVPC en wordt alleen gebruik gemaakt van implantaten met een CE keurmerk. Dit betekent dat de prothese voldoet aan de daarvoor geldende regels.” De IGZ houdt samen met andere Europese toezichthouders continu toezicht op de veiligheid van medische hulpmiddelen.

Borstimplantaat

 

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer