Patiënt in wachtruimte

VieCuri MOOI gebruikt geen implantaten van firma Silimed

Datum: 22 oktober 2015 |  zorg

Vandaag berichtten diverse media dat alle medische hulpmiddelen van de Braziliaanse fabrikant Silimed per direct niet meer gebruikt mogen worden in Europa. VieCuri heeft voor borstimplantaten nooit prothesen van de desbetreffende firma gebruikt. Alle vrouwen die een prothese in VieCuri hebben laten plaatsen, hoeven zich dus geen zorgen te maken.

 

René van der Hulst, plastisch chirurg binnen VieCuri en tevens voorzitter van de NVPC (Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie), meldt dat alle leden van de NVPC benaderd zijn naar aanleiding van deze berichtgeving. Van der Hulst: “Het is goed dat vrouwen weten welk implantaat ze hebben. Binnen VieCuri zijn alle plastisch chirurgen aangesloten bij de NVPC en wordt alleen gebruik gemaakt van implantaten met een CE keurmerk. Dit betekent dat de prothese voldoet aan de daarvoor geldende regels.” De IGZ houdt samen met andere Europese toezichthouders continu toezicht op de veiligheid van medische hulpmiddelen.

Borstimplantaat

 

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer