Patiënt in wachtruimte

VieCuri krijgt opnieuw het keurmerk voor vaatzorg

Datum: 28 augustus 2015 |  zorg, kwaliteit

Patiëntenvereniging De Hart & Vaatgroep heeft de vaatzorg van VieCuri beloond met een keurmerk. Dit ‘Vaatkeurmerk’ reiken zij  enkel uit aan de ziekenhuizen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenvereniging.

De Hart&Vaatgroep wil met het Vaatkeurmerk bijdragen aan de hoge kwaliteit van de vaatzorg in Nederland. Het keurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, benen, buik, aorta en de hals.

Dit jaar zijn de gestelde kwaliteitscriteria verscherpt. Hierdoor wordt er nu meer inzicht geboden in de zorg rondom behandelingen aan aneurysma en de halsslagader. De Hart&Vaatgroep heeft criteria opgesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Het keurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt geboden.

Meer informatie over het keurmerk vindt u op de website van patiëntenvereniging De Hart & Vaatgroep: www.hartenvaatgroep.nl 

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer