Patiënt in wachtruimte

VieCuri eerste ziekenhuis in Limburg met Neokeurmerk

Datum: 21 januari 2015 |  kwaliteit, zorg

Op dinsdag 20 januari was de officiële uitreiking van het Neokeurmerk aan de afdeling Neonatologie van VieCuri. Met dit keurmerk voldoet VieCuri aan de kwaliteitscriteria die de Verenging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) namens ouders voor de Neonatologie heeft opgesteld. Het certificaat werd tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd door Dorette Jansen, projectmanager van het Neokeurmerkprogramma (VOC) aan de trotse neonatologieverpleegkundigen Lilian Terhaag (l) en Lizette Custers (r), kartrekkers van het programma in VieCuri.

 

Het kwaliteitsprogramma van de VOC helpt de zorgprofessionals inzicht te krijgen in hoe ouders de zorg voor hun pasgeboren kind ervaren. VieCuri doorliep dit Neokeurmerkprogramma dat startte met een zelfevaluatie, gevolgd door een periode van verbeteren. Een onderzoek door de VOC-visitatiecommissie wees uit dat VieCuri van zichzelf mag zeggen dat zij ouders begeleidt op een manier die aansluit bij hun wensen.

 

Positief

Uit het visitatierapport blijkt dat het team op de afdeling gericht is op het gezin en de ontwikkeling van het kind. Ook de betrokkenheid bij de manier waarop de zorgverlening plaatsvindt door neonatoog Jeroen van Hoorn wordt als positief benoemd. Verder staat in de zorgvisie de samenwerking tussen ouders en verpleegkundigen centraal en worden ouders adequaat begeleid om hun ouderrol zo goed mogelijk te vervullen. Ook op het gebied van de nazorg voor kinderen en hun ouders scoort VieCuri goed. De samenwerking tussen de neonatologieverpleegkundigen en de Jeugd Gezondheidszorg is bijzonder goed vormgegeven. Genoeg reden om het certificaat met de Kangoeroe, het symbool van de band tussen ouders en hun te vroeg, te klein of ziek geboren kinderen, te ontvangen.

 

VieCuri is het negende ziekenhuis van de 22 deelnemende ziekenhuizen en het eerste ziekenhuis in Limburg met dit keurmerk.

 

Couveusesuites in Geboortecentrum

Het kwaliteitskeurmerk is een pluim op de hoed van het neonatologieteam. Teamleider Jos Swart: “Deze opsteker is een belangrijke stimulans om de puntjes op de i te gaan zetten voor als we straks werken

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer