Patiënt in wachtruimte

VieCuri blogt over kanker

Datum: 4 maart 2015 |  zorg

In het nieuws verschijnen regelmatig berichten over kanker. Vaak roepen deze vragen of commotie op bij patiënten en publiek. Daarom is VieCuri onlangs gestart met het bloggen over actuele oncologische onderwerpen. Medisch specialisten, andere zorgverleners en patiënten van VieCuri reageren op actuele onderwerpen over kanker in de media en leveren met dit blog een bijdrage aan de publieke opinie.

 

Op het moment dat een artikel in de pers verschijnt over bijvoorbeeld een nieuw medicijn of een nieuwe behandeling, merken medisch specialisten dit meteen in de spreekkamer. Vaak is de precieze betekenis van een onderzoek niet helemaal duidelijk of is voor patiënten niet helder of ze zelf baat kunnen hebben bij het medicijn of de behandeling. Door op laagdrempelige wijze te bloggen, kan een stukje onduidelijkheid en onzekerheid weggenomen worden.

 

Verschenen blogs

In januari verscheen het eerste blog. Hierin scheef chirurg-oncoloog Paul Nijhuis over de effecten van leefstijl op borstkanker. In het tweede blog reageert internist-oncoloog Philo Werner op een bericht over een nieuwe, veelbelovende combinatietherapie bij kanker. Het meest recente blog is geschreven door internist-oncoloog Philo Werner, klinisch psycholoog Esther Castermans en drie oncologische patiënten. Zij vertellen over aanhoudende vermoeidheid na kanker. Alle blogs worden gepubliceerd op de website van VieCuri (www.viecuri.nl) en worden gedeeld via social media (www.facebook.com/viecuri, www.twitter.com/viecuri). De eerste blogs zijn gemiddeld 5.000 keer bekeken.

Schermafbeelding blog

 Scroll voor meer informatie