Patiënt in wachtruimte

iPads voor dialyse-afdeling VieCuri

Datum: 26 februari 2015 |  VieAmi, zorg, sponsoring

Nierpatiënten die dialyse ondergaan in VieCuri krijgen vanaf nu afleiding aangeboden in de vorm van iPads. Een prettig vooruitzicht tijdens de uren dialyse die patiënten meermaals per week doorstaan. Op woensdag 25 februari werden tijdens de VieAmi Ambassadeursbijeenkomst zeven iPads overhandigd aan manager dialyse Max Gaasbeek en internist-nefroloog Willi van Kuijk. Donderdag 26 februari mocht de heer Peeters tijdens zijn dialysesessie namens alle nierpatiënten de eerste iPad in ontvangst nemen, uit handen van dialyseverpleegkundige Pieter Berkers.

  

Patiënten die dialyse moeten ondergaan in het ziekenhuis, liggen gemiddeld drie keer per week vier uur aan de dialyseapparatuur. Tijdens dit proces kunnen deze patiënten niet van hun plek af. Juist voor deze mensen kan de nodige afleiding geboden worden door middel van tablets. In totaal zijn er vijf iPads voor locatie Venlo en twee voor locatie Venray. VieAmi heeft donaties geworven om dit te realiseren. De iPads zijn mogelijk gemaakt door Rotary Venlo Maas & Peel, collectegelden van de Dienst Geestelijke Verzorging van VieCuri en een bijdrage van de VieAmi Ambassadeurs.

  

Zimbabwe

De eerste iPad werd uitgereikt aan een patiënt die vanaf van het eerste uur heeft aangegeven graag gebruik te willen maken van de iPad. De heer Peeters werkte als missionaris lang in Zimbabwe. Hij is al jaren nierpatiënt en krijgt vier keer per week dialyse in VieCuri. “Ik verblijf heel veel in het ziekenhuis. Daarom vind ik het erg prettig om vanaf nu tijdens de dialyse online het nieuws te volgen en contact te onderhouden met Zimbabwe.”

  

VieAmi

Stichting VieAmi, vrienden van VieCuri, maakt zich samen met sponsors, donateurs en medewerkers van VieCuri sterk voor mooie extra’s voor patiënten van VieCuri. Eerder dit jaar werd dankzij deze activiteiten de hartbewaking geopend met een innovatief verlichtingsconcept. Vorig jaar werden twee Parkeertaxi’s aangeschaft, die bij VieCuri Venlo over het parkeerterrein rijden.

Ipads dialysepatient VieAmi

 



Scroll voor meer informatie