Patiënt in wachtruimte

iPads voor dialyse-afdeling VieCuri

Datum: 26 februari 2015 |  VieAmi, zorg, sponsoring

Nierpatiënten die dialyse ondergaan in VieCuri krijgen vanaf nu afleiding aangeboden in de vorm van iPads. Een prettig vooruitzicht tijdens de uren dialyse die patiënten meermaals per week doorstaan. Op woensdag 25 februari werden tijdens de VieAmi Ambassadeursbijeenkomst zeven iPads overhandigd aan manager dialyse Max Gaasbeek en internist-nefroloog Willi van Kuijk. Donderdag 26 februari mocht de heer Peeters tijdens zijn dialysesessie namens alle nierpatiënten de eerste iPad in ontvangst nemen, uit handen van dialyseverpleegkundige Pieter Berkers.

  

Patiënten die dialyse moeten ondergaan in het ziekenhuis, liggen gemiddeld drie keer per week vier uur aan de dialyseapparatuur. Tijdens dit proces kunnen deze patiënten niet van hun plek af. Juist voor deze mensen kan de nodige afleiding geboden worden door middel van tablets. In totaal zijn er vijf iPads voor locatie Venlo en twee voor locatie Venray. VieAmi heeft donaties geworven om dit te realiseren. De iPads zijn mogelijk gemaakt door Rotary Venlo Maas & Peel, collectegelden van de Dienst Geestelijke Verzorging van VieCuri en een bijdrage van de VieAmi Ambassadeurs.

  

Zimbabwe

De eerste iPad werd uitgereikt aan een patiënt die vanaf van het eerste uur heeft aangegeven graag gebruik te willen maken van de iPad. De heer Peeters werkte als missionaris lang in Zimbabwe. Hij is al jaren nierpatiënt en krijgt vier keer per week dialyse in VieCuri. “Ik verblijf heel veel in het ziekenhuis. Daarom vind ik het erg prettig om vanaf nu tijdens de dialyse online het nieuws te volgen en contact te onderhouden met Zimbabwe.”

  

VieAmi

Stichting VieAmi, vrienden van VieCuri, maakt zich samen met sponsors, donateurs en medewerkers van VieCuri sterk voor mooie extra’s voor patiënten van VieCuri. Eerder dit jaar werd dankzij deze activiteiten de hartbewaking geopend met een innovatief verlichtingsconcept. Vorig jaar werden twee Parkeertaxi’s aangeschaft, die bij VieCuri Venlo over het parkeerterrein rijden.

Ipads dialysepatient VieAmi

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer