Patiënt in wachtruimte

Huiselijk herstellen voor patiënten na een heup- of knieoperatie in VieCuri

Datum: 23 februari 2015 |  zorg, sponsoring

Tijdens de opname in het ziekenhuis verblijven de patiënten overdag in een speciaal hiervoor ingerichte ‘huiskamer’. Herma Allan, teamleider short stay-afdeling in Venray: “De patiënten verblijven overdag zo min mogelijk in bed. De insteek is namelijk dat wij hen niet willen benaderen als patiënten, maar als gezonde personen met een (tijdelijke) blessure. Voor hun herstel staat oefenen centraal.”

  

Huiselijke sfeer

Onlangs zijn de twee huiskamers van dit zorgprogramma in een nieuw eigentijds jasje gestoken. Verpleegkundige Jos Hoex: “We vonden het belangrijk om deze ruimtes te vernieuwen. De patiënten verblijven tijdens hun herstel namelijk een groot deel van de tijd in de huiskamers. Onderzoek heeft aangetoond dat omgeving van invloed is op iemands gemoedstoestand en daarmee op het gezondheidsproces. Daarom wilde we extra aandacht besteden aan deze huiselijk omgeving.”

  

Zorg verbeteren

Verpleegkundige Thea Fransen: “We zijn blij met de vernieuwde kamers. Ook horen we van de patiënten en hun bezoek terug dat de kamers er sfeervol uitzien. Met minimale middelen hebben we de ruimte zoveel mogelijk aangepast zodat het enerzijds huiselijk is en anderzijds functioneel blijft. Ik denk dat we hiermee onze zorg weer een stuk veraangenaamd hebben. Zo blijven we steeds weer de zorg voor onze patiënten verbeteren.”

  

Knie- of heupoperatie

Jaarlijks verrichten de orthopeden in VieCuri ongeveer 600 knie- en heupoperaties. De helft van deze opnames vindt plaats op de ziekenhuislocatie in Venray. Gemiddeld genomen bestaat de patiëntengroep met heup- en knieklachten uit mensen die 65 jaar of ouder zijn. Deze groep wordt steeds groter doordat mensen op oudere leeftijd tegenwoordig langer actief blijven. Met een nieuwe heup of knie kunnen de meeste mensen zeker weer vijftien jaar vooruit.

Huiselijk herstellen in huiskamer

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer