Patiënt in wachtruimte

Huiselijk herstellen voor patiënten na een heup- of knieoperatie in VieCuri

Datum: 23 februari 2015 |  zorg, sponsoring

Tijdens de opname in het ziekenhuis verblijven de patiënten overdag in een speciaal hiervoor ingerichte ‘huiskamer’. Herma Allan, teamleider short stay-afdeling in Venray: “De patiënten verblijven overdag zo min mogelijk in bed. De insteek is namelijk dat wij hen niet willen benaderen als patiënten, maar als gezonde personen met een (tijdelijke) blessure. Voor hun herstel staat oefenen centraal.”

  

Huiselijke sfeer

Onlangs zijn de twee huiskamers van dit zorgprogramma in een nieuw eigentijds jasje gestoken. Verpleegkundige Jos Hoex: “We vonden het belangrijk om deze ruimtes te vernieuwen. De patiënten verblijven tijdens hun herstel namelijk een groot deel van de tijd in de huiskamers. Onderzoek heeft aangetoond dat omgeving van invloed is op iemands gemoedstoestand en daarmee op het gezondheidsproces. Daarom wilde we extra aandacht besteden aan deze huiselijk omgeving.”

  

Zorg verbeteren

Verpleegkundige Thea Fransen: “We zijn blij met de vernieuwde kamers. Ook horen we van de patiënten en hun bezoek terug dat de kamers er sfeervol uitzien. Met minimale middelen hebben we de ruimte zoveel mogelijk aangepast zodat het enerzijds huiselijk is en anderzijds functioneel blijft. Ik denk dat we hiermee onze zorg weer een stuk veraangenaamd hebben. Zo blijven we steeds weer de zorg voor onze patiënten verbeteren.”

  

Knie- of heupoperatie

Jaarlijks verrichten de orthopeden in VieCuri ongeveer 600 knie- en heupoperaties. De helft van deze opnames vindt plaats op de ziekenhuislocatie in Venray. Gemiddeld genomen bestaat de patiëntengroep met heup- en knieklachten uit mensen die 65 jaar of ouder zijn. Deze groep wordt steeds groter doordat mensen op oudere leeftijd tegenwoordig langer actief blijven. Met een nieuwe heup of knie kunnen de meeste mensen zeker weer vijftien jaar vooruit.

Huiselijk herstellen in huiskamer

 Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer