Patiënt in wachtruimte

Donatie St. Willibrordusschool voor kinderen en jongeren met diabetes

Datum: 15 juni 2015 |  VieAmi, sponsoring

 

Een leuke activiteit voor kinderen met diabetes. Dat hadden de leerlingen en Ouderraad van basisschool St. Willibrordus uit Venlo eind vorig jaar voor ogen met de opbrengsten van hun kerstmarkt. Tijdens deze kerstmarkt haalden ze met hulp van iedereen ruim 1550 euro op. Een geweldige opbrengst die op 10 juni op feestelijke wijze overhandigd werd aan een kinderarts en diabetesverpleegkundige van VieCuri. Met het geld wordt een leuke dag georganiseerd voor alle kinderen en jongeren met diabetes die onder behandeling zijn in VieCuri.

De leerlingen van de basisschool maakten zelf een mooie cheque met het totaalbedrag. Na het officiële moment, een ontmoeting met kinderarts dr. Karin van Dael en de fotoshoot was er tijd voor een lekkere versnapering. Vivian Bierstekers, lid van de Ouderraad van de St. Willibrordusschool, is zeer tevreden over het resultaat. “De leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben zelf het goede doel mogen uitkiezen. Voorwaarde was een lokaal doel, zodat de kinderen zien waar het geld naartoe gaat. Het gekozen doel is extra speciaal, omdat een van de leerlingen van groep 8 zelf diabetes heeft. Tijdens de kerstmarkt werkt de hele school mee. Alle kinderen knutselen een kerstwerkje en ouders maken zelf spullen die verkocht worden. Daarnaast is er een loterij met leuke prijzen. Lokale bedrijven sponsoren het geheel.”

Overweldigend resultaat
Gertie Berben, diabetesverpleegkundige bij VieCuri is overweldigd door het resultaat. “Het is toch fantastisch dat de kinderen zelf een goed doel uitkiezen. Leuk en belangrijk dat er juist aandacht is voor diabetes type 1 bij kinderen. Deze actie zegt wat over de saamhorigheid die er is tussen de school ouders, kinderen en de gemeenschap.”

 

Kinderen en jongeren
Met deze donatie organiseren de diabetesverpleegkundigen van VieCuri een leuke dag later dit jaar. In VieCuri zijn ruim 60 kinderen en jongeren met diabetes in behandeling. Gertie Berben: “Met name de jongeren zijn vaak lastig te bereiken. We denken ze met een middagje karten een groot plezier te doen. Deze dag heeft naast een ontspannend doel ook een educatief doel. Na het karten krijgen de kinderen en hun ouders meer informatie over wat deze inspanning doet met hun lichaam en over het in controle houden van hun ziekte. Dat is toch anders dan dat je deze voorlichting in het ziekenhuis geeft.”
 

Samen
Het initiatief van de St. Willibordusschool sluit goed aan bij de doelstelling van VieAmi, de vriendenstichting van VieCuri. Samen iets betekenen voor de patiënten van VieCuri. Als vriendenstichting is VieAmi erg verheugd deze donatie te mogen begeleiden.

Donatie Wilibordusschool

 


Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer