Patiënt in wachtruimte

Waardevolle afleiding voor nierpatiënten

Datum: 12 november 2014 |  VieAmi, sponsoring, zorg

Nierpatiënten die dialyse ondergaan in VieCuri krijgen binnenkort afleiding aangeboden in de vorm van iPads. Zondag 9 november werden tijdens het VieCuri Matinee de eerste vier iPads uitgereikt aan de dialyseafdeling. Dankzij een donatie van Rotary Venlo Maas & Peel en de collectegelden van de Dienst Geestelijke Verzorging van VieCuri is de fondsenwerving voor deze iPads al over de helft. In totaal werft Stichting VieAmi gelden voor zeven iPads voor nierpatiënten.

 

Patiënten die dialyse moeten ondergaan in het ziekenhuis, liggen gemiddeld drie keer vier uur per week aan de dialyseapparatuur. Tijdens dit proces kunnen deze patiënten niet van hun plek af. Juist voor deze mensen kun je de nodige afleiding bieden door middel van tablets. In totaal zijn er vijf iPads voor locatie Venlo en twee voor locatie Venray nodig. Met dit doel is VieAmi aan de slag gegaan.

 

Matinee

Tijdens een feestelijke overhandiging werd gevierd dat al meer dan de helft van dit doel gerealiseerd is. De heer Peeters (nierpatiënt) en Max Gaasbeek (manager dialyseafdeling) namen vol trots symbolisch de eerste vier iPads in ontvangst. Gijs Franssen, president van Rotary Venlo Maas & Peel en Lisette Krekels van de Dienst Geestelijke Verzorging deden de overhandiging. Het moment vond plaats tijdens het VieCuri Matinee, waar de afdeling Dialyse zichzelf presenteerde.

 

Zimbabwe

De heer Peeters werkte als missionaris lang in Zimbabwe. Hij is al jaren nierpatiënt en krijgt vier keer per week dialyse in het ziekenhuis. “Ik verblijf heel veel in het ziekenhuis. Daarom vind ik het erg prettig om binnenkort tijdens de dialyse online het nieuws te volgen en contact te onderhouden met Zimbabwe.” Gezien het grote aantal patiënten op de afdeling, gaat VieAmi nu met volle kracht verder om ook donateurs te vinden voor de laatste drie iPads.

Overhandiging ipads dialyse

 

Scroll voor meer informatie