Patiënt in wachtruimte

Feestelijke start Parkeertaxi

Datum: 7 juli 2014 |  VieAmi, sponsoring

 

Vanochtend (7 juli) zijn in VieCuri Venlo op feestelijke wijze de Parkeertaxi’s van start gegaan. Vanaf vandaag is deze service op het parkeerterrein van VieCuri Venlo elke werkdag beschikbaar. Mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen met de Parkeertaxi naar de hoofdingang meerijden. Omgekeerd worden ze na hun bezoek aan VieCuri van de hoofdingang teruggebracht naar de auto. De Parkeertaxi’s zijn gerealiseerd door sponsors en het VieAmi Groot Medisch Golftoernooi.

 
Onder het toeziend oog van de vrijwilligers die de Parkeertaxi’s gaan rijden én de sponsors, werden de eerste mensen met de Parkeertaxi’s naar hun auto gebracht. Vervolgens kregen ze een bloemetje aangereikt. Beide waren zeer verheugd met de komst van deze nieuwe service. Omroep L1 interviewde een patiënt en Annette Theuws, directeur VieAmi. Dit is terug te luisteren via deze link en terug te zien via deze link.
 

Service

Voor mensen die slecht ter been zijn, zijn de afstanden van het parkeerterrein naar de poliklinieken in VieCuri Venlo soms erg belastend. Binnen in het ziekenhuis rijdt al enige jaren een Politaxi, die patiënten en andere bezoekers van de hoofdingang naar de poli van bestemming brengt. Nu is deze service naar buiten uitgebreid.
 

Elke werkdag

Een team van 35 enthousiaste vrijwilligers rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur over het parkeerterrein in VieCuri Venlo. Patiënten die van de service gebruik willen maken, kunnen de Parkeertaxi aanhouden en meerijden naar de hoofdingang. Bij terugkomst kan men bij de hoofdingang weer instappen en brengt de Parkeertaxi ze terug naar de auto. Deze service is uiteraard kosteloos. VieCuri is blij dat het met hulp van Stichting VieAmi deze service aan haar patiënten kan bieden
 

VieAmi

Stichting VieAmi, vrienden van VieCuri, heeft zich de afgelopen maanden samen met diverse medewerkers en ondernemers sterk gemaakt voor deze Parkeertaxi’s. De Parkeertaxi’s zijn gerealiseerd met de opbrengsten van het VieAmi Groot Medisch Golftoernooi en bijdragen van sponsors Stef Beurskens Archiefbeheer, Cornelissen Aannemingsbedrijf, Strukton Worksphere en Kuijpers Installaties. Kledingleverancier Dickies Nederland sponsorde kleding voor de chauffeurs van de Parkeertaxi’s. 

Paarkeertaxi's van VieAmiScroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer