Een flauwe middag - minder zout, meer smaak

Zout zit in veel meer producten dan we denken en te veel zout kan grote gevolgen hebben voor onze gezondheid. Tijdens deze bijzondere middag, georganiseerd door door externe partijen, laten ze  zien én proeven dat minder zout echt niet minder lekker hoeft te zijn. Onze nefroloog Dr. van Kuijk vertelt o.a. over de impact van zout op je lichaam.

Datum

dinsdag 23 september 2025

Tijd

14:30 - 16:15 uur

Zet in je agenda

Locatie

Maaspoort, Venlo

Oude Markt 30
5911 HC Venlo

Dr. van Kuijk Nefroloog
Ik vertel u graag meer over de impact van zout op uw lichaam, wat u kunt doen om problemen te voorkomen en het herkennen van signalen.

Wat kunt u verwachten?

Informatie over zout 
De Nierstichting legt uit hoe zout werkt in het lichaam en wat de risico’s zijn van een hoge zoutinname.

 

Expertise van een nefroloog 
Dr. Willi van Kuijk, internist-nefroloog bij VieCuri, bespreekt de gevolgen van teveel zout voor de gezondheid van uw nieren, preventie en het herkennen van signalen.

 

Persoonlijk verhaal 
Patrick Pijpers, bakker en nierpatiënt, deelt zijn ervaring en tips voor het koken en bakken met minder zout.

 

Proeverij

Ervaar zelf hoe smaakvol het kan zijn om met minder zout te koken tijdens een proefsessie en ontvang praktische tips voor thuis.

Deze middag biedt een kans om meer te leren over zout, de gezondheid van uw nieren en hoe u lekker en gezond kunt koken met minder zout.

Meer informatie

Kaarten

Ga voor meer informatie, het hele programma en het bestellen van kaarten naar de website van de Maaspoort.

Entree

€15,-

scroll terug naar boven