Opa en kleindochter bij zorgverlener

Hay, vrijwilliger op de parkeertaxi

Vanaf 2014 is Hay Trienekens op maandag vrijwillig actief voor VieCuri. Hij rijdt dan in een soort golfkarretje patiënten die moeilijk ter been zijn of net een zwaar gesprek hebben gehad van of naar hun auto. Mooi werk, maar soms ook best pittig.

 

Hay: ‘Die karretjes zijn behoorlijk spartaans. Verwarming zit er niet in, ’s winters kan het knap fris zijn. Gelukkig komen er in 2020 iets luxere wagentjes, met plaats voor vijf patiënten. De contacten met mensen, daar doe je het voor. Je kunt iemand een hart onder de riem steken door er te zijn en te luisteren. Wij vervullen daarin toch een andere functie dan artsen of verpleegkundigen, omdat we er iets verder vanaf staan.

 

Voor mij als gezonde man is het logisch dat ik iets terugdoe voor de samenleving waar ik zoveel aan te danken heb. Behalve bij VieCuri doe ik dat bij de Stichting Wens Ambulance Limburg, die zich inzet om terminaal zieken nog eenmaal een mooie autorit te laten maken naar een favoriete plek. Ik verricht daar het onderhoud voor de drie ambulances die de stichting heeft. Ook heel mooi en dankbaar werk.’


Wij zoeken nog veel nieuwe vrijwilligers! Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk bij VieCuri? Lees dan verder op www.viecuri.nl/vrijwilligers.

 

Hay is vrijwilliger op de parkeertaxi bij VieCuri in Venlo

Scroll voor meer informatie