Opa en kleindochter bij zorgverlener

Gerry, vrijwilliger bij Maastro in VieCuri

Vrijwilliger Gerry Niessen-Keder is het aanspreekpunt bij bestralingskliniek Maastro, een dependance van de Maastro Clinic in Maastricht en gelieerd aan VieCuri. Gerry werkt er vanaf de opening in 2012.

 

Gerry: ‘Ik ontvang mensen die bestraald moeten worden, help ze bij het inchecken, geef ze een kop koffie en bied een luisterend oor aan. In totaal hebben we 14 gastdames, elke dag zijn er drie. We werken met een protocol, dat gaat van kledingvoorschrift tot hoe je je opstelt naar de patiënt. Terughoudend en dienstbaar: het draait niet om jou, maar om de patiënt.

 

Mensen die hier voor het eerst komen, voelen zich vaak verloren. Ze vinden het fijn als wij ze op weg helpen en als ze hun verhaal kunnen doen. Soms is het zwaar. Zo kwam er eens een jongen binnen met de leeftijd van mijn zoon. Dat grijpt je aan. Meestal kunnen we er op een rustig moment met de laborante over spreken. Het personeel is top, heel belangrijk. Ze delen dingen met je en geven je verantwoordelijkheid. Een arts zei me ooit: ‘Jullie zijn zo waardevol, door de goede opvang halen jullie al veel spanning weg.’

 

Wij zoeken nog veel nieuwe vrijwilligers! Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk bij VieCuri? Lees dan verder op www.viecuri.nl/vrijwilligers.

 

Vrijwilliger Gerry aan het werk bij bestralingskliniek Maastro bij VieCuri in Venlo

Scroll voor meer informatie