Vrijwilligerswerk
Opa en kleindochter bij zorgverlener

Vrijwilligerswerk

VieCuri is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op drie locaties van VieCuri werken we met vrijwilligers: op de ziekenhuislocaties Venlo en Venray en bij regiopoli Panningen. Onze vrijwilligers zijn graag onder de mensen, zijn gastvrij en vinden het fijn om voor anderen klaar te staan.

 

Waar werken vrijwilligers? 

Vrijwilligers werken op verschillende plaatsen in het ziekenhuis. U brengt bijvoorbeeld patiënten met een rolstoel of met de Politaxi naar hun plek van bestemming. Ook zijn er vrijwilligers actief op de verpleegafdelingen. Op de verpleegafdeling maakt u voornamelijk een praatje met patiënten die daar behoefte aan hebben. U drinkt samen een kop koffie of beurt ze op. 

 

Past vrijwilligerswerk bij VieCuri bij u? 

Wat in ieder geval van belang is, is dat u voldoende tijd heeft om 1 of 2 vaste dagdelen per week te komen werken. U wilt graag wat voor de medemens betekenen, heeft empathisch vermogen en u beheerst de Nederlandse taal goed. Dit is van belang om gesprekken met patiënten en hun naasten aan te gaan. U kunt zich goed inleven in hun situatie en bent in staat om de patiënt centraal te stellen en niet uzelf. Verder is het belangrijk dat u goed ter been bent. 

 

Wat kunt u als vrijwilliger van VieCuri verwachten?

Alle vrijwilligers horen bij VieCuri. Reiskosten tot 10 kilometer (enkele reis) worden vergoed. Woont u in Horst of Venray en omgeving, dan kunt u ook gebruik maken van de gratis pendeldienst en de overige km's van of naar de halte (tot 10 km enkele reis) declareren. Iedereen mag mee met personeelsuitjes. Er hangt een hele gezellige, ontspannende werksfeer onder de vrijwilligers. Elk jaar organiseren we een ‘dankjeweldag’. Dan gaan we er gezellig met het hele team op uit.

 

Wanneer werken vrijwilligers?

De vrijwilligers werken gemiddeld één of twee vaste dagdelen in de week. In het weekend werkt u niet. Wel is het werk waarop wordt gerekend, dus vrijwillig betekent niet vrijblijvend.

 

Vrijwilliger worden

Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor verschillende doeleinden! Wij vinden ongetwijfeld een rol die bij jouw wensen en competenties past. Voor deze vrijwilligersfuncties en afdelingen zoeken we nog mensen:

 

 • Welkom vrijwilligers: mensen helpen in- en uitstappen uit hun auto bij de hoofdingang, regelen van een rolstoel en de plekken voor de hoofdingang vrij houden voor patiënten en taxi’s.
 • Chauffeurs: van de parkeertaxi en politaxi. U haalt mensen op van het parkeerterrein of brengt hen naar de gewenste polikliniek. Lees het ervaringsverhaal van Hay Trienekens.
 • Vrijwilligers op verpleegafdelingen: u bezoekt patiënten en maakt een praatje aan het bed als mensen daar behoefte aan hebben. Lees het ervaringsverhaal van Jos Backus.
 • Vrijwilligers voor kwetsbare ouderen: een spelletje doen, wandelen, een praatje maken met oudere patiënten. Bekijk hier de vacature.
 • Vrijwilliger bij het Centrum voor Diagnostiek: u helpt mensen die bijv. bloed komen prikken met het nemen van een kaartje.
 • Vrijwilliger op de diverse poliklinieken en bij Maastro Clinic (de dependance van bestralingskliniek Maastro bij VieCuri in Venlo): u verzorgt koffie voor patiënten en maakt even een praatje met een patiënt en hun naaste(n). Lees het ervaringsverhaal van Gerry Niessen-Keder.
 • Vrijwilliger op de Spoed Eisende Hulp: u ondersteunt patiënten, maar vooral ook naasten.

 

Wil je iets voor andere mensen kunnen betekenen en wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij VieCuri? Stuur dan bij voorkeur een e-mail voor meer informatie naar de algemeen teamleider vrijwilligers, via vrijwilligers@viecuri.nl.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
 • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer