Vrijwilligerswerk
Opa en kleindochter bij zorgverlener

Vrijwilligerswerk

VieCuri is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op drie locaties van VieCuri werken we met vrijwilligers: op de ziekenhuislocaties Venlo en Venray. Onze vrijwilligers zijn gastvrij, werken samen, zijn verantwoordelijk en komen met zin naar het ziekenhuis. Dit zijn de 4 kernwaarden voor de vrijwilligers van VieCuri.

 

Waar werken vrijwilligers? 

Vrijwilligers werken op verschillende plaatsen in het ziekenhuis zoals op het parkeerterrein, centrale hal, verpleegafdeling, poliklinieken, Centrum van Diagnostiek, SEH, Maastro Clinic, complementaire zorg en de dialyse. U ontvangt de patiënten en bezoekers, voorziet ze van de juiste informatie en begeleidt ze naar de polikliniek of afdeling. Op de verpleegafdeling bent u een luisterend oor en maakt een praatje met patiënten die daar behoefte aan hebben.  

 

Past vrijwilligerswerk bij VieCuri bij u? 

Wat in ieder geval van belang is, is dat u voldoende tijd heeft om 1 of 2 vaste dagdelen per week te komen werken. U wilt graag wat voor de medemens betekenen, heeft empathisch vermogen en u beheerst de Nederlandse taal goed. Dit is van belang om gesprekken met patiënten en hun naasten aan te gaan. U kunt zich goed inleven in hun situatie en bent in staat om de patiënt centraal te stellen en niet uzelf.

 

Wat kunt u als vrijwilliger van VieCuri verwachten?

Alle vrijwilligers horen bij VieCuri. Er hangt een gezellige en ontspannen werksfeer onder de vrijwilligers. Waar nodig zult een scholing ontvangen. Ook wordt u uiteraard uitgenodigd bij activiteiten van VieCuri zoals het personeelsfeest. Vrijwilligers krijgen een reiskostenvergoeding en mogen gratis parkeren op parkeerterrein van VieCuri.

 

Wanneer werken vrijwilligers?

De vrijwilligers werken gemiddeld één of twee vaste dagdelen in de week. In het weekend werkt u niet. Wel is het werk waarop wordt gerekend, dus vrijwillig betekent niet vrijblijvend.

 

Lees de ervaringsverhalen van onze vrijwilligers

Vrijwilliger voor kwetsbare ouderen:  Een spelletje doen, wandelen, een praatje maken met oudere patiënten.

Lees het ervaringsverhaal van Els Vercoulen. “Els zorgt voor een stukje zon op de dag bij kwetsbare ouderen." 

 

Vrijwilliger op de parkeer- en politaxi: U haalt mensen op van het  parkeerterrein of brengt hen naar de gewenste polikliniek of afdeling.

Lees het ervaringsverhaal van Willie van de Pavert. “Ik ben blij dat ik degene ben die rijdt, en niet gereden hoef te worden.”

 

Vrijwilliger Centrale Hal Venlo: U ontvangt patienten en bezoekers. Voorziet te van de juiste informatie en begeleid ze waar nodig naar de polikliniek of afdeling.

Lees het ervaringsverhaal van Annie Grossfeldt. “Annie betekent écht iets voor een ander.”

 

Vrijwilliger bij Maastro Clinic (de dependance van bestralingskliniek Maastro bij VieCuri in Venlo): U verzorgt koffie voor patiënten en maakt even een praatje met een patiënt en hun naaste.

Lees het ervaringsverhaal van Agnes van Bemmel. “Het gaat er niet om dát je bezig bent geweest, maar waarmee.”

 

Vrijwilliger worden

Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor verschillende afdelingen. Wilt u iets voor andere mensen kunnen betekenen en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn bij VieCuri? Stuur dan bij voorkeur een e-mail voor meer informatie naar vrijwilligers@viecuri.nl.

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer