VieAmi
Opa en kleinkind op piano

Webcams couveusesuites

Als een baby te vroeg geboren wordt, de bevalling problematisch verloopt of het kindje ziek is, dan ligt de baby soms even, maar vaak voor een langere tijd in een couveuse. Mogelijk blijft de moeder nog even in het ziekenhuis bij het kindje en gaat de vader snel genoeg weer aan het werk. Als de moeder dan naar huis mag, blijft het kindje alleen in het ziekenhuis achter. Dit is een aangrijpende ervaring voor ouders. Je kleine wondertje is wel al op de wereld, maar mag nog niet naar huis. Het BabyBeeld systeem brengt hier verandering in. Ouders (en misschien familie en vrienden) kunnen dan via een beveiligde verbinding van thuis (of elders) uit naar hun kleintje kijken.

 

VieAmi heeft samen met sponsors en donateurs negen webcams gerealiseerd. Hierdoor kunnen ouders bij hun kindje zijn, ook als het kindje nog in de couveuse ligt. 

 

Omroep Venlo maakte een mooi nieuwsitem, bekijk hier het bericht op de website van Omroep Venlo. In het filmpje is moeder Ida te zien met baby Mathias. Ida is Italiaanse en heeft haar familie in Napels, Italië wonen. De hele familie kijkt nu mee naar Mathias.

 

Lees het artikel in de VIEtamine van december 2016.
 

Mede mogelijk gemaakt door:

  • De eerste donatie aan het Geboortecentrum is van Hafkamp Gerechtsdeurwaarders, in plaats van een paastraktatie voor hun medewerkers.
  • Tijdens het VieAmi Groot Medisch Golftoernooi op 29 mei 2015 werd ongeveer € 11.500,- opgehaald voor dit project. Met dank aan De Peelse Golf die de golfbaan belangeloos ter beschikking stelde en alle deelnemers, sponsors en betrokkenen!
  • Tijdens VieCuri Matinee en de open middag van het Geboortecentrum zijn er appelsapjes en bosjes tulpen verkocht. Alle opbrengsten gingen naar de webcams. De appelsapjes en bosjes tulpen zijn gesponsord door MiniTree, Nizza Bloembinders en VieCuri Matinee.
  • Harmonie St. Caecilia gaf belangeloos een sponsorconcert in VieCuri. Alle opbrengsten gingen naar de webcams.
  • Stichting Musical Stella Duce-voorzitter Wout Weijmans bestemde de webcams voor de couveusesuites als goede doel van het benefietconcert ter ere van zijn verjaardag. Alle opbrengsten gingen naar de webcams en hiermee was het benodigde totaalbedrag bij elkaar.

 
Babybeeld 

 

Volg ons op Facebook, Twitter en LinkedIn!

Facebook  Twitter  LinkedIn

Scroll voor meer informatie