Wondzorgconsulentes

Veelgestelde vragen bloedafname op afspraak

U kunt zelf een afspraak voor bloedafname maken via mijnVieCuri. Volg deze stappen en maak zelf een afspraak:

 1. Ga naar www.mijnviecuri.nl.
 2. Log in met uw DigiD.
 3. Ga naar 'Dossier' en kies een van de volgende opties:
  1. Heeft u een doorverwijzing gekregen maar geen ZorgDomein verwijzing? Ga bij 'Taken' naar 'Afspraak maken'.
  2. Heeft u een doorverwijzing gekregen en een ZorgDomein verwijzing? Ga bij 'Taken' naar 'Verwijzing inplannen'.
 4. Kies 'Bloedafname' en klik daarna op 'Volgende'. Beantwoord de vragen en klik steeds op 'Volgende'.
 5. Geef via 'Meer zoekopties' uw voorkeur voor dag en tijd in en plan uw afspraak.
 6. Op de dag en tijd van uw afspraak kunt u zich melden bij de aanmeldzuil. Druk op 'Bloedafname' en daarna op 'Ik heb een afspraak om bloed te prikken'. Neem het volgnummer mee.
 7. Als u aan de beurt bent, komt uw volgnummer op het scherm te staan met het kamernummer erbij waar u naartoe mag gaan.

 

Open hier een pdf bestand waarin de zojuist genoemde stappen staan.

Bekijk hier een uitgebreide beschrijving hoe u zelf een afspraak kunt maken voor bloedafname. In deze beschrijving staan ook afbeeldingen van de stappen die u moet doorlopen.

 

Lukt het niet om via mijnVieCuri een afspraak te maken?

Bel dan naar 077 - 320 55 55 en maak telefonisch een afspraak. U kunt dit telefoonnummer ook in de avonduren en weekenden bellen om een afspraak voor bloedafname te maken.

 

Tijdens uw afspraak met de specialist kan de specialist u vragen om bloed te laten prikken. De specialist maakt een doorverwijzing om bloed te laten prikken. U kunt zelf een afspraak plannen voor bloedafname. Wilt u het liefst zo snel mogelijk na uw afspraak bij de specialist bloed laten prikken omdat u al in het ziekenhuis bent? Dit is vaak mogelijk. U kunt op een van de volgende manieren een afspraak maken:

 1. Heeft u een telefoon/tablet met internet? Ga naar mijnviecuri.nl en log in met uw DigiD. Open dit bestand voor een uitleg hoe u een afspraak voor bloedafname maakt.
 2. Heeft u een telefoon? Bel dan 077 - 320 55 55 en maak telefonisch een afspraak voor bloedafname. De medewerker van VieCuri die u aan de lijn krijgt kijkt of u zo snel mogelijk terecht kunt.
 3. Is de medewerker bij de balie van de polikliniek waar u de afspraak met de specialist had beschikbaar? Vraag aan de medewerker of hij/zij een afspraak voor u kan maken om bloed te prikken. De medewerker kijkt wat de eerstvolgende optie voor u is om bloed te laten prikken. 

 

Heeft u een afspraak met de specialist in VieCuri en moet u voor die afspraak bloed laten prikken? U kunt de afspraak om bloed te laten prikken zelf maken via mijnVieCuri (of telefonisch via 077 - 320 55 55 als het via mijnVieCuri niet lukt). Plan uw afspraak voor bloedafname dan een half uur voordat u bij de specialist moet zijn. Zo heeft u genoeg tijd om bloed te laten prikken voordat u bij de specialist moet zijn. 

 

Loopt de afspraak bij bloedafname onverhoopt uit?

Geef dan aan een medewerker van het Centrum voor Diagnostiek aan dat u een afspraak bij de specialist heeft. U wordt dan met voorrang geholpen zodat u op tijd bij uw afspraak met de specialist bent.

Geef dan aan een medewerker van het Centrum voor Diagnostiek aan dat u een afspraak bij de specialist heeft. U wordt dan met voorrang geholpen zodat u op tijd bij uw afspraak met de specialist bent.

U kunt zelf een afspraak plannen voor bloedafname. U kunt op een van de volgende manieren een afspraak maken:

 1. Heeft u een telefoon/tablet met internet? Ga naar mijnviecuri.nl en log in met uw DigiD. Open dit bestand voor een uitleg hoe u een afspraak voor bloedafname maakt.
 2. Heeft u een telefoon? Bel dan 077 - 320 55 55 en maak telefonisch een afspraak voor bloedafname. 

 

De medewerker bij de balie van de polikliniek waar u net een afspraak heeft gehad, kan voor u een afspraak maken voor bloedafname. U kunt ook zelf een afspraak maken. U kunt op een van de volgende manieren een afspraak maken:

 1. Heeft u een telefoon/tablet met internet? Ga naar mijnviecuri.nl en log in met uw DigiD. Open dit bestand voor een uitleg hoe u een afspraak voor bloedafname maakt.
 2. Heeft u een telefoon? Bel dan 077 - 320 55 55 en maak telefonisch een afspraak voor bloedafname. U kunt ook in de avonduren en in het weekend bellen naar VieCuri om een afspraak te maken. 
 3. Is de medewerker bij de balie van de polikliniek waar u de afspraak met de specialist had beschikbaar? Vraag aan de medewerker of hij/zij een afspraak voor u kan maken om bloed te prikken.

Bel dan naar VieCuri via het telefoonnummer 077 - 320 55 55. Via de telefoon maakt een medewerker van  VieCuri een afspraak voor u om bloed te laten prikken. U kunt VieCuri overdag, in de avonduren en in het weekend bellen om een afspraak te maken. 

Bel dan naar VieCuri via het telefoonnummer 077 - 320 55 55. Via de telefoon maakt een medewerker van  VieCuri een afspraak voor u om bloed te laten prikken. U kunt VieCuri overdag, in de avonduren en in het weekend bellen om een afspraak te maken. 

Nee, onze medewerkers bij de receptie in de centrale hal kunnen geen afspraak voor u maken om bloed te laten prikken.

 

U kunt VieCuri wel bellen om een afspraak te maken voor bloedafname. Bel dan naar 077 - 320 55 55. Via de telefoon maakt een medewerker van  VieCuri een afspraak voor u om bloed te laten prikken. U kunt VieCuri overdag, in de avonduren en in het weekend bellen om een afspraak te maken. 

Ja dat kan. Bel dan naar VieCuri via het telefoonnummer 077 - 320 55 55. Via de telefoon maakt een medewerker van  VieCuri een afspraak voor u om bloed te laten prikken. U kunt VieCuri overdag, in de avonduren en in het weekend bellen om een afspraak te maken. 

Om bloed te laten prikken bij VieCuri in Venlo en Venray moet u een afspraak hebben. Bent u vergeten om een afspraak te maken en bent u al in het ziekenhuis? Dan kunt u het beste VieCuri bellen via het telefoonnummer 077 - 320 55 55. Via de telefoon maakt een medewerker van  VieCuri een afspraak voor u om bloed te laten prikken. De medewerker kijkt hoe laat u zo snel mogelijk terecht kunt. 

U maakt een afspraak om bloed te laten prikken. Tijdens uw afspraak voor bloedafname kunt u ook het materiaal afgeven. Hiervoor hoeft u niet meer naar de balie voor materiaalafgifte.

 

U kunt de afspraak om bloed te laten prikken zelf maken via mijnVieCuri (of telefonisch via 077 - 320 55 55 als het via mijnVieCuri niet lukt).

U kunt de afspraak om bloed te laten prikken zelf maken via mijnVieCuri (of telefonisch via 077 - 320 55 55 als het via mijnVieCuri niet lukt). Op de dag en tijd van uw afspraak meldt u zich bij de aanmeldzuil. Kies op de zuil voor de optie 'combi afspraak'. Nadat u bloed heeft laten prikken kunt u met hetzelfde volgnummer in de wachtruimte bij Radiologie plaatsnemen.

Op dit moment kunt u alleen bij VieCuri Venlo en Venray op afspraak terecht. Op een later moment wordt dit ook mogelijk voor de overige priklocaties van VieCuri.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op:

(077) 320 55 55 of (0478) 52 22 22.

 

Daarnaast zijn wij te bereiken via info@viecuri.nl.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
 • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer